Friesland Coberco Dairy Foods

25 juni 2003

CSM EN FRIESLAND COBERCO BEREIKEN OVEREENSTEMMING OVER OVERNAME DEEL BAKKERIJ-ACTIVITEITEN

CSM en Friesland Coberco Dairy Foods hebben overeenstemming bereikt over de overname door CSM van een deel van de bakkerij-activiteiten van Friesland Coberco. De overname is effectief per 1 juli 2003.

De reeds eerder aangekondigde overname betreft de productie en verkoop buiten Nederland van droge poedermixen voor de bereiding van crèmes in gebak (Crème Patissière) van Friesland Madibic Food Service, een werkmaatschappij van Friesland Coberco. Het gaat daarbij om klantenlijsten, recepturen en voorraden, alsmede het gebruik van het merk Friso (v.w.b. bakkerij-activiteiten). De activiteiten genereren een omzet van circa EUR 11 miljoen op jaarbasis en zijn winstgevend.

De activiteiten sluiten goed aan bij de bestaande activiteiten van CSM Bakery Supplies Europe. Met de overname wordt de huidige positie van CSM in de markt van ambachtelijke bakkers verder versterkt. De verkoop van de activiteiten past in de strategie van Friesland Madibic Food Service zich te concentreren op de productie en verkoop van producten op basis van zuivel voor professionele afnemers onder het merk Debic.

De acquisitie zal direct bijdragen aan de winst per aandeel CSM.


---

---