Multikabel


Multikabel verzorgt breedbandinfrastructuur voor bedrijventerrein in Warmenhuizen
25 juni 2003

In samenwerking met gemeente Harenkarspel begint Multikabel in september met de aanleg van een kabelnet en een voorbereid glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Oudevaart-Zuid in Warmenhuizen. De vraag naar breedbandvoorzieningen op bedrijventerreinen in de regio groeit hard en Multikabel kan snel aan die vraag voldoen.

Vanaf de start van de voorbereiding van het plan voor de aanleg van het bedrijventerreinen heeft de gemeente Harenkarspel gewerkt aan kwaliteit. Daarbij is ook nadrukkelijk gekeken naar de invulling van deze breedbandinfrastructuur en is zorgvuldig afgewogen welke partij ze in de arm moest nemen voor het aanleggen daarvan. Om de nieuwe bedrijven een keuzemogelijkheid te bieden voor een aansluiting op de "digitale snelweg" is besloten een bijdrage te verstrekken aan Multikabel voor de aanleg van deze infrastructuur.

Multikabel zal in september starten met de aanleg van een coaxkabelnetwerk en een voorbereid glasvezelnet voor in beginsel 53 bedrijfsaansluitingen. De bedrijven die zich vestigen aan bedrijventerrein Oudevaart-Zuid kunnen met behulp van deze infrastructuur beschikken over radio en televisie, breedbandinternet, telefonie en snelle dataverbindingen tussen eventuele andere filialen.

Verantwoordelijk wethouder mevr. M.V.Tijm-Carnas van de Gemeente Harenkarspel: "Een modern, toekomstgericht bedrijventerrein is herkenbaar aan een hoge kwaliteit van inrichting, vormgeving en voorzieningen, waaronder een goede infrastructuur voor datacommunicatie".

Ruud Vriend, Manager Zakelijke Markt van Multikabel, is zeer tevreden over de opdracht. "Multikabel is een bedrijf uit de regio en voor de regio. Om die reden ook zeer betrokken met de diverse gemeenten om gezamenlijk tot een goed eindproduct te komen." "Wij hopen dat andere gemeenten het goede voorbeeld van Harenkarspel volgen en dus zullen kiezen voor een snelle en voordelige oplossingen met een uitstekende service."