Gemeente Zwolle

Presentatie plannen watersysteem tijdens wijkplatform Zwolle Zuid

Op woensdag 25 juni vindt er voor de bewoners van Zwolle Zuid een wijkplatform plaats. Naast de vaste agendapunten staat deze avond de presentatie van de plannen voor de optimalisatie van het watersysteem in de wijken Oldenelerlanden en Oldenelerbroek op de agenda. De presentatie wordt verzorgd door Waterschap Groot Salland en de gemeente Zwolle.

In mei 2000 is een werkgroep van medewerkers van de gemeente Zwolle en Waterschap Groot Salland opgericht om een streefbeeld op te stellen voor de watergangen in de wijken Oldenelerlanden en Oldenelerbroek. Het initiatief is genomen door Waterpact Zwolle. Doel van dit pilot-project is het verbeteren van het watersysteem, waarbij rekening wordt gehouden met zowel ecologische en waterhuishoudkundige als stedelijke functies van het water in deze wijken. Wanneer deze pilot positief wordt geëvalueerd, zal de werkwijze worden doorgetrokken naar andere Zwolse wijken.

Waterschap Groot Salland en de gemeente Zwolle hebben een uitvoeringsplan opgesteld, waarin de herinrichting en het aanleggen van recreatieve en educatieve voorzieningen staan beschreven. Het waterschap zal met name de herinrichting van de oevers op zich nemen en het onderhoud van de watergangen. De gemeente richt zich vooral op het weghalen van de beschoeiing, op de recreatieve voorzieningen en op de realisatie van enkele amfibieënpoelen.

Voor meer informatie over dit wijkplatform kunt u terecht op www.zwolsewijken.nl.


---