Sociale Verzekeringsbank

SOCIALE VERZEKERINGSBANK

Vooraankondiging Innovatie in uitvoering

Gezamenlijk bericht van: Belastingdienst,CVZ,CWI,IB-Groep,SVB,UWV

Vooraankondiging Innovatie in uitvoering
18 juni 2003

Betere dienstverlening binnen beperktere financiële mogelijkheden Uitvoeringsorganisaties pakken informatie-infrastructuur samen aan

Op 25 juni presenteren zes grote uitvoeringsorganisaties het manifest Innovatie in uitvoering. In het manifest kondigen ze intensivering van de samenwerking rond de informatie-infrastructuur aan. Die samenwerking heeft een drieledig doel: de dienstverlening verbeteren, de uitvoeringskosten verlagen en het overheidsbeleid effectiever maken.

Uitvoeringsorganisaties erkennen de noodzaak om hun dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren. Tegelijkertijd staan ingrijpende bezuinigingen op stapel. In het manifest Innovatie in uitvoering verklaren ze die twee doelstellingen te willen combineren. Ze sturen onder meer aan op een standaard voor het uitwisselen van gegevens en een gemeenschappelijk authenticatiemechanisme voor dienstverlening aan burgers. Deze drieledige doelstelling is te bereiken door beheerste migratie en door gebruik te maken van bewezen oplossingen, open standaarden en generieke infrastructuren.

Niet afwachten
De uitvoeringsorganisaties zijn op de hoogte van de plannen van de overheid op het gebied van ICT. Maar ze willen de voortgang daarvan niet afwachten, verklaren ze in het manifest: We zien het als onze verantwoordelijkheid om de kansen die er nu zijn ook nu te benutten. We worden er niet alleen zelf beter van: burgers, bedrijven en overheid profiteren mee. In het manifest noemen de uitvoeringsorganisaties enkele veelbelovende voorbeelden van samenwerking die al in gang zijn gezet. Tot slot maken ze duidelijk hoe het kabinet op korte termijn een bijdrage kan leveren.

Ondertekenaars
Het manifest is ondertekend door Belastingdienst, CVZ (College voor zorgverzekeringen), CWI (Centra voor Werk en Inkomen), IB-Groep (Informatie Beheer Groep), SVB (Sociale Verzekeringsbank) en UWV (Uitvoering Werknemersverzekeringen).

Uitreiking op 25 juni
Het manifest Innovatie in uitvoering wordt op 25 juni 2003 in Sociëteit De Witte in Den Haag overhandigd aan onder meer Minister Zalm van Financiën en Staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


-o-o-o-o-o-
Noot voor de redactie,