Gemeente Zoetermeer

Opening wijkpost Rokkeveen en eerste Collegespreekuur in de wijk

Woensdagmiddag 25 juni a.s. wordt een bijzondere dag voor de bewoners in Rokkeveen.
Om 14.00 uur zullen burgemeester L. van Leeuwen en hoofdcommissaris van politie Haaglanden J. Wiarda gezamenlijk de nieuwe wijkpost Rokkeveen openen. En aansluitend is er, tussen 19.30 en 21.00 uur, voor wijkbewoners het eerste Collegespreekuur in Rokkeveen.

De officiële openingshandeling van de wijkpost stond eerst gepland voor 5 juni jl. maar kon toen op het laatste moment niet doorgaan vanwege een begrafenis in het politiecorps Haaglanden.

Wijkpost Rokkeveen
De wijkpost is verhuisd vanuit het bibliotheekfiliaal aan de Nathaliegang naar de politiepost aan de Nathaliegang 241. Dit nieuwe onderkomen versterkt, in samenwerking met wijkbewoners, de gezamenlijke aanpak voor een veilige woon- en leefomgeving. Hiermee heeft het wijkteam Rokkeveen, bestaande uit medewerkers van de woningbouwcorporaties, BOVOS, politie en gemeente, een gezamenlijke basis in de wijk gekregen. Vaste wijkgebonden medewerkers van de gemeente en de politie zijn nu onder één dak gehuisvest.

Collegespreekuur Rokkeveen
Eén van de initiatieven van het gemeentebestuur in het kader van de verbetering van de relatie Burger - Bestuur zal op deze dag ook zijn primeur beleven, namelijk een Collegespreekuur in de wijk. In alle wijken zullen na de zomervakantie Collegespreekuren worden georganiseerd.

Het doel is om als college zelf zichtbaar en tastbaar voeling te houden met dat wat onder de wijkbewoners speelt en leeft. Tijdens dit spreekuur is er volop gelegenheid om met wethouders hierover van gedachten te wisselen.
Tijdens het Collegespreekuur kan in samenspraak met collegeleden door bezoekers over algemene wijkaangelegenheden van gedachten worden gewisseld onder het motto 'Thuis in de wijk'.
Op woensdagavond 25 juni aanstaande, tussen 19.30 en 21.00 uur, is er dé gelegenheid om het eerste Collegespreekuur te bezoeken in de wijkpost Rokkeveen aan de Nathaliegang 241.

Herstelwerk
Voor directe zaken wat betreft de kwaliteit van de openbare ruimte, zoals een defecte lantaarnpaal, losliggende bestrating of het snoeïen van groen e.d. kunnen wijkbewoners vanzelfsprekend het beste terecht op de wekelijkse inloopspreekuren van het wijkteam. Zij kunnen direct opdracht geven tot herstelwerkzaamheden.
In de wijkpost Rokkeveen is een nieuwe folder beschikbaar met daarin alles over wat wijkbewoners willen weten wat betreft activiteiten van het wijkteam.
De inloopspreekuren wijkpost Rokkeveen zijn op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Het adres is Nathaliegang 241, telefoon 346 9006.

Laatste wijziging: 18-06-2003