Ingezonden persbericht


Presentatie Jong Amsterdam

Op 25 juni a.s. presenteert SISWO de tweede Amsterdamse Sociaal-culturele verkenning: Jong Amsterdam. Cijfers en interviews vertellen het verhaal van de gescheiden werelden van de Amsterdamse jongeren. 'De boel bij elkaar houden', de grondslag van het Amsterdams beleid, staat haaks op de kloof tussen hoog- en laaggeschoolden. Een wereld van verschil wordt zichtbaar in woonbuurt, relaties, werk, en vrije tijd. Jonge kenniswerkers, in de witte wig - van binnenstad naar Zuideramstel - stellen heel andere eisen aan de stad dan de laaggeschoolde jeugd die aan de ringweg woont, leert en werkt.
Werkloosheid en woningmarkt zorgen voor een concentratie van problemen in bepaalde buurten. Amsterdam wil als kennisstad de strijd aanbinden met Europese concurrenten, maar is er ook de politieke wil om iets te doen voor de laaggeschooldejeugd ?

Het eerste exemplaar van Jong Amsterdam wordt uitgereikt door Sybolt Noorda, voorzitter CvB/UvA, aan stadsdeelwethouder Fatima Elatik, waarna een forumdiscusssie volgt over de toekomst van laaggeschoolde Amsterdamse jongeren met o.a. Ed van Thijn, Heleen Terwijn (Weekendschool) en Jeroen Slot (Bureau O+S). De inhoud van Jong Amsterdam wordt toegelicht door Henk de Feijter, een van de auteurs.

Aanvang: 25 juni, 15.30 uur
Locatie: Europazaal van de Kamer van Koophandel,
de Ruyterkade 5, Amsterdam

Een PDF-bestand van Jong Amsterdam is beschikbaar.


---
Kitty Roukens
SISWO/Instituut voor Maatschappijwetenschappen
SISWO/Institute for the Social Sciences
Plantage Muidergracht 4, 1018 TV Amsterdam
tel. *31.20.5270620
fax. *31.20.6229430
http://www.siswo.nl


------- End of forwarded message -------