Gemeente Soest

Werken aan wegen

Voor de komende periode zijn de volgende wegwerkzaamheden gepland:

Weegbreestraat 25 juni afgesloten voor autoverkeer In verband met hijswerkzaamheden bij een flat (Weegbreestraat nrs. 137
- 199 ; nabij Albert Heijn) zal de Weegbreestraat op 25 juni, van ongeveer 8.00 - 16.00 uur, afgesloten zijn voor autoverkeer. Er wordt een omleiding aangegeven.

Van Straelenlaan:
In verband met het verbeteren van de verkeersveiligheid en na overleg met de bewoners, zullen op de Van Straelenlaan de volgende werkzaamheden plaatsvinden; Bij de aansluiting met Mariastraat wordt een plateau aangelegd. De werkzaamheden duren van 7 tot en met 11 juli 2003 . Gedurende die tijd is de Van Straelenlaan, ter plaatse van de werkzaamheden, afgesloten voor het autoverkeer. Ter hoogte van de Van Straelenlaan nummer 23 wordt een drempel aangelegd. De werkzaamheden vinden plaats op 14 en 15 juli 2003. Gedurende die tijd is de Van Straelenlaan, ter plaatse van de werkzaamheden, afgesloten voor het autoverkeer.

Kampweg:
In verband met het verbeteren van de verkeersveiligheid zal op de Kampweg bij de aansluiting met Mercury een plateau worden aangelegd. De werkzaamheden duren van 23 juni tot en met 26 juni 2003. Gedurende die tijd is de Kampweg, ter plaatse van de werkzaamheden, afgesloten voor alle verkeer. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

Ossendamweg, Vondellaan en Soesterbergsestraat: In verband met het verbeteren van de verkeersafwikkeling zullen op de Ossendamweg, de Vondellaan en de Soesterbergsestraat (gedeelte Ossendamweg - grens bebouwde kom) diverse aanpassingswerkzaamheden plaatsvinden. Onder andere wordt het asfalt van een nieuwe laag voorzien en worden de verkeerslichten vervangen.De werkzaamheden vinden plaats in de periode van 2 juni tot en met 18 juli 2003. Op de Vondellaan / Ossendamweg wordt een 1-richtingverkeer ingesteld. Verkeer dat Soest verlaat kan gewoon via de Vondellaan / Ossendamweg rijden. Het verkeer dat richting Soest en Soesterberg rijdt (dus ook de bus), zal worden omgeleid via de Birkstraat. De Soesterbergsestraat blijft in beide richtingen berijdbaar. Om de verkeersafwikkeling in de spits zo min mogelijk te storen zal het 1-richtingsverkeer en de omleidingsroute in principe alléén alleen van 9.00 uur tot 16.00 uur geldig zijn. Voor 9.00 uur en na 16.00 uur zijn de Ossendamweg en de Vondellaan gewoon in beide richtingen berijdbaar. Om de hinder voor de verkeersafwikkeling te beperken zal een gedeelte van de werkzaamheden in de avond plaatsvinden.

Diverse locaties (uitvoering reeds gestart):
In verband met asfalteringswerkzaamheden zal op diverse locaties in Soest en Soesterberg de doorgang tijdelijk belemmerd zijn. De locaties worden niet gelijktijdig maar na elkaar afgewerkt. Afhankelijk van de grootte van het te asfalteren gedeelte, zal de belemmerde doorgang een aantal uren duren. De totale uitvoering zal, 'ijs en weder dienende' eind juni klaar zijn.

---

toeristische ontwikkelingen.

Dit jaar wordt een fors bedrag ter beschikking gesteld aan het IVN Eemland voor de ontwikkeling van fiets-wandel en natuurroutes, aan het Museum Oud Soest om de collectie beter te presenteren en een bijdrage aan de Stichting tot herbouw van de molen De Windhond. Direct na de ontvangst van de cheque heeft wethouder Krijger deze instellingen de bijdrage `doorgegeven' waarmee ook werd benadrukt dat goede adviezen van burgers kunnen worden overgenomen.