KENNISNET

Finale ThinkQuest Junior 2003

De vakjury van ThinkQuest Junior 2003 heeft 20 teams uitgeroepen tot finalisten van ThinkQuest Junior 2003. In totaal hebben dit jaar ruim 1300 kinderen van 140 basisscholen verspreid over heel Nederland meegedaan. ThinkQuest Junior is een webstrijd waarbij kinderen van basisscholen worden uitgedaagd om in teamverband een educatieve, originele en creatieve website te bouwen voor leeftijdgenoten. De finalisten maken kans op prachtige prijzen zoals een uitstapje naar het buitenland voor het hele team, een kleurenprinter of software voor de school. Op woensdag 25 juni worden de prijswinnaars bekend gemaakt in de School voor de Toekomst in Den Bosch.

Finalisten
De webstrijd ThinkQuest Junior 2003 heeft ook dit jaar weer prachtige websites opgeleverd. De finalisten brengen op hun websites uiteenlopende onderwerpen als romeinen, scheepsbouw, de tandarts en carnaval op een creatieve, informatieve en originele manier onder de aandacht van leeftijdgenoten. De finalisten zijn leerlingen van basisscholen verspreid over heel Nederland.

Jurering
De websites zijn in eerste instantie beoordeeld door een online publieksjury. Vervolgens is de vakjury die bestaat uit deskundigen op het gebied van ICT en onderwijs aan de slag gegeaan. De websites zijn beoordeeld op educatieve waarde, originaliteit, toepassing van internetmogelijkheden, interactiviteit en technische kwaliteit.

Finale
De finale van ThinkQuest Junior 2003 vindt plaats in de School voor de Toekomst in Den Bosch. Op deze dag komen alle websites van de finalisten aan bod en worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Martine Kruider van Schooltv-weekjournaal is presentator van deze dag. De finale start om 09.45 uur in de School voor de Toekomst in Den Bosch en eindigt om 14.00 uur en is uitsluitend voor genodigden.

ThinkQuest webstrijden
Het bouwen van een eigen website is een cybersonische belevenis, een avontuur. ThinkQuest brengt dit avontuur binnen het bereik van elke scholier, leerling, student en docent. Ieder schooljaar daagt ThinkQuest deze doelgroepen via webstrijden uit om educatieve, creatieve en interactieve websites te maken. Dit jaar hebben ruim 1300 kinderen van 140 basisscholen verspreid over heel Nederland meegedaan aan de webstrijd ThinkQuest Junior 2003. En dat is ruim anderhalf keer zoveel als vorig jaar. In totaal zijn ruim 220 coaches actief geweest om de teams te begeleiden. De overige webstrijden zijn ThinkQuest voor de Klas, voor studenten en docenten basisonderwijs en voortgezet onderwijs, ThinkQuest uit de Kunst, voor teams van HBO-studenten uit de kunstsector en ThinkQuest voor Leerlingen, voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en de beroeps- en volwasseneducatie. Op deze innovatieve manier wil ThinkQuest het gebruik van internet in het onderwijs stimuleren en biedt daartoe faciliteiten, begeleiding en ondersteuning.

ThinkQuest en Kennisnet
ThinkQuest is een label van Kennisnet. Kennisnet is dé internetorganisatie van en voor het onderwijs. Kennisnet levert toegankelijke, educatieve content en onderwijsinformatie voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarnaast stimuleert Kennisnet de inzet van ICT in onderwijsprocessen door op de portal (www.kennisnet.nl) technische hulpmiddelen, praktische ondersteuning en aansprekende inhoud te bieden voor verschillende (innovatieve) leer- en werkvormen. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor!

Meer informatie over ThinkQuest is te vinden op www.thinkquest.nl

Meer informatie over Kennisnet is te vinden op
www.kennisnet.nl

Noot aan de redactie (