KENNISNET

Finale ThinkQuest uit de Kunst 2003

De kwaliteit van de websites voor de webstrijd ThinkQuest uit de Kunst ligt dit jaar duidelijk hoger dan vorig jaar. De webstrijd ThinkQuest uit de Kunst daagt HBO-studenten uit de kunstsector uit om voor een (denkbeeldige) opdrachtgever een artistieke, gebruiksvriendelijke, Nederlandstalige én interactieve website te bouwen. De websites zijn inmiddels beoordeeld door de vakjury van ThinkQuest. Op woensdag 25 juni worden de prijswinnaars bekend gemaakt in de School voor de Toekomst in Den Bosch. De hoofdprijs voor de meest educatieve, informatieve en artistieke website is euro 20.000 en een 5-daagse masterclass.

Finalisten
De webstrijd ThinkQuest uit de Kunst 2003 heeft ook dit jaar weer prachtige websites opgeleverd. De finalisten brengen op hun websites uiteenlopende onderwerpen als animatiefilmpjes, kunststress, filosofie en een virtuele catalogus van hedendaagse Rotterdamse kunstenaars op een creatieve, informatieve en originele manier onder de aandacht van leeftijdgenoten.

Jurering
De vakjury bestaat ook dit jaar uit een geselecteerd gezelschap van specialisten op het gebied van webdesign, kunstkenners en -critici. De websites zijn beoordeeld op educatieve waarde, originaliteit, toepassing van internetmogelijkheden, interactiviteit en technische kwaliteit.

Finale
De finale van ThinkQuest uit de Kunst 2003 vindt plaats in de School voor de Toekomst in Den Bosch. Op deze dag presenteren alle 33 teams hun websites aan vakjury en genodigden, vindt er een webwandeling plaats en worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Evert J.M. Douwes van Gebr. Douwes Fine Art uit Amsterdam is presentator van deze dag. De finale start om 13.15 uur in de School voor de Toekomst en eindigt om 18.00 uur en is uitsluitend voor genodigden.

ThinkQuest webstrijden
ThinkQuest daagt iedere scholier, leerling, student en docent van Nederland uit om via webstrijden educatieve, creatieve en interactieve websites te bouwen. Naast ThinkQuest uit de Kunst zijn er de webstrijden ThinkQuest voor de Klas, voor studenten en docenten basisonderwijs en voortgezet onderwijs, ThinkQuest voor Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en de beroeps- en volwasseneducatie en ThinkQuest Junior voor kinderen van basisscholen. Op deze innovatieve manier wil ThinkQuest het gebruik van internet in het onderwijs stimuleren en biedt daartoe faciliteiten, begeleiding en ondersteuning.

ThinkQuest en Kennisnet
ThinkQuest is een label van Kennisnet. Kennisnet is dé internetorganisatie van en voor het onderwijs. Kennisnet levert toegankelijke, educatieve content en onderwijsinformatie voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarnaast stimuleert Kennisnet de inzet van ICT in onderwijsprocessen door op de portal (www.kennisnet.nl) technische hulpmiddelen, praktische ondersteuning en aansprekende inhoud te bieden voor verschillende (innovatieve) leer- en werkvormen. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor!

Meer informatie over ThinkQuest is te vinden op www.thinkquest.nl

Meer informatie over Kennisnet is te vinden op
www.kennisnet.nl

Noot aan de redactie (