Gemeente Leiden

Spectaculaire start schoonmaakactie Parade Prikstok op basisschool De Zwaluw

Publicatiedatum: 20 juni 2003

Rondslingerende blikjes, stukken plastic en papier, hoog gras met brandnetels. Daar moet wat aan gedaan worden, dachten omwonenden, ouders, leraren en kinderen van basisschool De Zwaluw 2 aan de Mary Zeldenrustweg. Op woensdag 25 juni aanstaande, van 12.00 uur tot 14.00 uur vindt daarom in het kader van het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente de feestelijke start van schoonmaakactie "Parade Prikstok" plaats. Logo Leiden ruimt op

MILIEU EN BEHEER - Het startschot voor de schoonmaakactie zal gegeven worden door wethouder Rogier van der Sande. Verder willen de deelnemers van de schoonmaakactie er iets bijzonders van maken: een plechtige Parade Prikstok met theater en echte
hoogwaardigheidsbekleders. Hiervoor hebben de kinderen, onder leiding van een toneelspeler, flink geoefend. Dus komt dat zien!

Groenstrook

Na deze actie maakt de sector Wijkbeheer van de gemeente de groenstrook vrij van onkruid zodat de initiatiefnemers er op zaterdag 28 juni een mooie en nette groenstrook van kunnen maken. Na deze eerste actie zullen de initiatiefnemers volgende opruimacties om de groenstrook en de omgeving van de school schoon en groen houden, zelf organiseren.

Het plan voor de schoonmaakactie is door de initiatiefnemers ingediend bij het Fonds Wijkinitiatieven en wordt ook gedeeltelijk gefinancierd door het fonds en door diverse sponsors. De schoonmaakactie dingt mee naar de Leiden ruimt op!-prijs! die in het najaar wordt uitgereikt.

Deze pagina is gewijzigd op 22-06-2003