Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


25/06/03 Geloofsbrieven ambassadeurs Bolivia, Equatoriaal-Guinee en Burundi

Hare Majesteit de Koningin ontvangt op woensdagochtend 25 juni 2003 op Paleis Noordeinde te Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van de Republiek Bolivia H.E. mevrouw Esther María Ashton, de ambassadeur van de Republiek Equatoriaal-Guinee, Z.E. de heer Victorino Nka Obiang Maye en de ambassadeur van de Republiek Burundi, Z.E. de heer Ferdinand Nyabenda.

De ambassadeurs worden elk van hun residentie opgehaald en begeleid door een Kamerheer van de Koningin. De Koningin stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Politie Haaglanden in gala-uniform. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet, middagjapon of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde zal een erewacht van de 43e Gemechaniseerde Brigade StafStafCompagnie en de Koninklijke Militaire Kapel opgesteld staan. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met zijn gevolg binnentreedt.