Ingezonden persbericht


Siennax haalt 2,5 miljoen Euro op

Investeerders hebben vertrouwen in groeiscenario Siennax

Amstelveen, 25 juni 2003.- Siennax International, Europa's toonaangevende Application Service Provider (ASP), ondervond weinig moeite om haar bestaande aandeelhouders te overtuigen 2,5 miljoen Euro beschikbaar te stellen voor een balansversterking. Siennax werd eerder dit jaar EBITDA positief. Het extra geld wordt dus niet gebruikt om verliezen te financieren, maar dient vooral als extra werkkapitaal dat nodig is vanwege de groei van de organisatie.

Siennax opereert in een sterke groeimarkt, in de afgelopen jaren is tegen iedere verwachting in het zakelijk gebruik van internet en via internet gegenereerde omzet exponentieel gegroeid. Siennax groeide daardoor meer dan 70%. Uit een onafhankelijke analyse die Adriaan Meij van AME Research BV eerder dit jaar maakte, blijkt dat Siennax het in vergelijking met concurrenten in de markt heel goed doet. Uit dat rapport blijkt ook dat Siennax in Europa een marktaandeel van 8% heeft en daarmee behoort tot de grootste spelers in Europa.

"In de afgelopen jaren heeft Siennax haar business model als pure-play ASP bewezen en een unieke propositie in de markt neergezet," zegt Brent Wissink van ABN AMRO Capital, "De groei van de klantenlijst bewijst dat Siennax de potentie heeft om een hele grote speler te worden in de applicatie outsourcing markt."

Siennax levert haar infrastructuur diensten inmiddels aan vele grote ondernemingen in Nederland en Duitsland, zoals ABN AMRO, ABZ, Deutsche Bank, Commerzbank en sinds kort ook aan Daimler Chrysler.

'We hebben een krachtige en toegewijde aandeelhouders basis die Siennax graag groot willen maken via een forse autonome groei en via acquisities,' vult Herb Prooy, CEO van Siennax aan. 'Ons doel is om binnen drie jaar een IPO te realiseren, we gaan er hard aan werken om hiervoor klaar te zijn.'

Over Siennax:

Siennax heeft het unieke Utility Platform; een veilige, schaalbare en zeer complete infrastructuur voor applicaties. Siennax' Utility Platform ondersteunt e-business activiteiten met storage- en database producten, content management tools en zelfs complete billing solutions. De architectuur is ontwikkeld op basis van marktleidende applicatieomgevingen en geschikt voor vrijwel iedere denkbare oplossing. Alle belangrijke technologieën zijn in dit platform vertegenwoordigd, zoals Linux, Microsoft .Net, Bea WebLLogic, Oracle, SQLserver. Functionaliteit als beveiliging, servicebeheer, facturering, administratie en toewijzing van connectiviteit zijn ondergebracht in één platform.

Siennax is de enige Application Services Provider in Europa die voldoet aan de Trust Services® normen. Trust Services® is een set van uitgangspunten en criteria betreffende veiligheid, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, online privacy en vertrouwelijkheid waaraan de te beoordelen organisatie moet voldoen. Trust Services® worden internationaal erkend als een standaard voor procedures en beveiligingsmaatregelen en zijn van toepassing op ASP infrastructuren. Het voldoen aan Trust Services® verschaft een extern bewijs voor klanten en andere belanghebbenden dat Siennax' systemen goed beveiligd zijn en beschikbaar indien benodigd. Siennax is in 1998 opgericht en in handen van het management en de medewerkers, Prime Technology Ventures, ABN Amro Participaties, Twinning, Residex, BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Sonera Corporation (Finland) en HGP. Momenteel heeft Siennax ongeveer 55 medewerkers en vestigingen in Nederland en Duitsland. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Siennax is 100 % aandeelhouder van Acadoo, de Learning Service Provider. Acadoo biedt een totaal oplossing voor de outsourcing van het opleidingsbeleid op ICT gebied.

Meer Informatie:
Siennax Hoofdkantoor
Stroombaan 6-8; 1181 VX Amstelveen
Tel. +31(0)20 547 8000
ari.dijkshoorn@siennax.com