Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-06-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 13.00 u) Woensdag, 25 juni 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; verkeerscontroles
De politie bij verkeerscontroles heeft afgelopen dinsdag op de Urmonderbaan en op de Bergerweg in Sittard-Geleen totaal 35 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het rijden door het rode verkeerslicht, het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid tot het niet dragen van de autogordel. Op de Rijksweg-Zuid en de op de Rijksweg Noord in Geleen reden bij een radar snelheidscontrole dinsdag totaal 177 voertuigbestuurders te hard. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.

Sittard; gepepperd
De politie was afgelopen dinsdagmiddag op de Tudderenderweg in Sittard doende met een bekeuringssituatie toen opeens een man op een fiets slingerend en midden op de weg op zijn fiets kwam aangereden. Een van de politie-agenten sprak de fietser op zijn verkeersgedrag/overtreding aan, waarbij de verdachte weigerde zijn naam op te geven. De fietser die kwaad was geworden, nam een agressieve houding ten opzichte van de politie-agenten waarbij met zijn vuisten om zich heen zwaaide. De politie moest uiteindelijk pepperspray inzetten teneinde de aangehouden verdachte te kalmeren, teneinde ook de verkeersovertreding te kunnen afhandelen. De verdachte, een 31-jarige Sittardenaar werd naar het politiebureau overgebracht. De politie maakt terzake het gepleegde verzet proces-verbaal op tegen de verdachte.

Urmond; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen dinsdagavond in totaal vijf woningen aan de Stegerweg en Achter de Hegge in Urmond, vond de politie hennepkwekerijen. Alle hennepkwekerijen werden opgeruimd waarbij totaal ruim 1.210 hennepplanten in beslag werden genomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de stroomvoorziening was gefraudeerd, werd Essent ingeschakeld. Die heeft de stroomvoorziening van de woningen afgekoppeld. De politie stelt een nader onderzoek in / maakt proces-verbaal op tegen de hennepkwekers.

Beek/Spaubeek; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdagmorgen bij radarsnelheidscontroles op de Maastrichterlaan in Beek en op de Soppestraat in Spaubeek totaal 35 voertuigbestuurders betrapt die er de ter plaatse geldende maximum snelheid overtraden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.