KENNISNET

De Opstap uit IJsselstein winnaar ThinkQuest Junior 2003

Tijdens de finale op woensdag 25 juni jl. in de School voor de Toekomst in Den Bosch is het team met de website De Ruige Romeinen door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de webstrijd ThinkQuest Junior 2003. De winnaars namen de hoofdprijs (uitstapje buitenland en digitale camera) in ontvangst uit handen van Martine Kruider van Schooltv-weekjournaal.

De Ruige Romeinen
Het winnende team van basisschool De Opstap uit IJsselstein brengt het onderwerp romeinen op een creatieve en originele manier onder de aandacht. De vakjury heeft bewondering voor het speelse en interactieve karakter van de website. De gebruiker vindt er vele grapjes (o.a. de omkerende teksten in het menu), leuke tekeningen, passende muziek, een tijdlijn en vele extraatjes. Aan deze website hebben gewerkt Anne van Bruggen, Dorien Verschuren, Lorraine Joore en Lorent Niépce. Zij zijn begeleid door coaches Otto en Reina van Bruggen.

Hoge kwaliteit inzendingen
De jury is zeer tevreden over de kwaliteit van de ingeleverde websites. De websites die door kinderen zelf zijn gemaakt met eigen teksten, eigen illustraties en grappige elementen zijn door de jury beloond. Ook is er door de jury gelet op de bruikbaarheid van de onderwerpen voor leeftijdgenoten. Alle prijswinnaars zijn in de ogen van de vakjury dan ook echt van en voor kinderen gemaakt met eigen teksten, grappige invalshoeken en een aanstekelijk plezier. De onafhankelijke voorzitter van de vakjury was Marlies Wijnen, sinds twee jaar vaste voorzitter van de vakjury van ThinkQuest. Naast de hoofdprijs heeft de vakjury ook een 1e prijs, 2de prijs, 3e prijs, coachprijs, verschillende aanmoedigingsprijzen en speciale prijzen voor creativiteit, tekst, vormgeving en originaliteit uitgereikt.

Hoera ... Verkeer!! winnaar Kinderjuryprijs!
Naast de volwassenenjury hebben kinderen van het Emma Kinderziekenhuis onder begeleiding van De Kinderconsument de verschillende websites beoordeeld. Zij hebben de website Hoera ... Verkeer!! van basisschool De Wel uit Broeksterwoude, basisschool De Fontein, basisschool dr.J. Botkeschool en basisschool De Bron uit Damwoude uitgeroepen tot winnaar. Vooral de vrolijkheid van de website, de kleuren, de tekeningen en de fotos spreekt de Kinderjury erg aan. Aan deze website hebben gewerkt Esther Loonstra, Geert van der Bos, Sander Douma, Antje van der Ploeg, Dennis Veenker en Ruben Shiou-Ning van der Bij. Zij zijn begeleid door coaches Sytske van Assen, Syta Postma-Holwerda en Elisabeth Eisma.

Finale
De finale van ThinkQuest Junior 2003 heeft plaatsgevonden op woensdag 25 juni in de School voor de Toekomst in Den Bosch. Alle websites van de finalisten zijn deze dag aan bod gekomen en de prijswinnaars zijn bekend gemaakt. De presentatie van deze dag lag in handen van Martine Kruider van Schooltv-weekjournaal. De internationale salsaband Laeticia Y Su Rumbadama en Young Isch met een productie voor en door jongeren hebben gezorgd voor de muzikale omlijsting.

ThinkQuest webstrijden
ThinkQuest daagt iedere scholier, leerling, student en docent in Nederland via webstrijden uit om educatieve, creatieve en interactieve websites te maken. Naast ThinkQuest uit de Kunst zijn er de webstrijden ThinkQuest voor de Klas, voor studenten en docenten basisonderwijs en voortgezet onderwijs, ThinkQuest voor Leerlingen uit het voortgezet onderwijs en de beroeps- en volwasseneducatie en ThinkQuest Junior voor kinderen van basisscholen. Op deze innovatieve manier wil ThinkQuest het gebruik van internet in het onderwijs stimuleren en biedt daartoe faciliteiten, begeleiding en ondersteuning.

ThinkQuest en Kennisnet
ThinkQuest is een label van Kennisnet. Kennisnet is dé internetorganisaties van en voor het onderwijs. Kennisnet levert toegankelijke, educatieve content en onderwijsinformatie voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarnaast stimuleert Kennisnet de inzet van ICT in onderwijsprocessen door op de portal (www.kennisnet.n) technische hulpmiddelen, praktische ondersteuning en aansprekende inhoud te bieden voor verschillende (innovatieve) leer- en werkvormen. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor!

Meer informatie over de winnaars van ThinkQuest Junior is te vinden op
www.thinkquest.nl (Finaledag Junior 2003)

Meer informatie over Kennisnet is te vinden op
www.thinkquest.nl

Noot aan de redactie (