Gemeente Roermond

Roermond, 25 juni 2003

Gemeente Roermond stopt met Teletekstpagina's

De gemeente Roermond stopt per 30 juni aanstaande met het publiceren van gemeentelijke informatie (pagina 140 t/m 159) op Teletekst van TV Totaal. Het contract dat liep tot en met 1 juli 2003 bij TV Totaal wordt niet meer verlengd.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond hebben hiertoe besloten vanwege een aantal redenen. Deze zijn;


- L1 Televisie
Op L1 Televisie is de pagina 112 beschikbaar voor die gemeente die getroffen wordt door een calamiteit. In het verleden heeft de gemeente Roermond al gebruik gemaakt van deze pagina tijdens hoogwatersituaties. Deze pagina is een rechtstreeks gevolg van een convenant tussen de provincie Limburg en de televisiezender en wordt gratis ter beschikking gesteld.


- Bekendheid medium Teletekst
In januari 2000 heeft het onderzoek 'Hallo Roermond, hoort u ons', uitgevoerd door de gemeente Roermond aangetoond dat de bekendheid en daarmee het gebruik van de teletekstpagina's zeer laag is. Destijds is geconcludeerd dat ondanks het geringe gebruik, toch teletekst te blijven handhaven i.v.m. het gebruik tijdens calamiteiten. Gezien de beschikbaarheid van pagina 112 bij L1 is deze reden komen te vervallen.


- Komst nieuwe media
De afgelopen tien jaar is het gebruik van internet, e-mail, mobiele telefonie enorm toegenomen. Vooral internet blijkt een bron van informatie te zijn. De flexibiliteit en de bekendheid van dit medium bij grote groepen onder de bevolking leidt er toe dat dit medium ook veelvuldig wordt geraadpleegd. Ook voor een gemeente heeft internet grote mogelijkheden. Momenteel is een website in ontwikkeling waarop alle informatie en extra aanvullingen kan worden geplaatst.