Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

25 juni 2003

Samenwerking Click2Care en Netdirect
Verbetering van de kwaliteit van het leven, dat is de humanitaire missie die de non-profit organisatie Click2Care zich sinds de oprichting vorig jaar juli ten doel heeft gesteld. Via de portal www.click2care.org krijgen bezoekers de mogelijkheid om op een leuke en bovendien gratis manier een (eigen gekozen) goed doel te steunen. Daarnaast biedt de site hen een verscheidenheid aan nieuws, informatie en entertainment. Voor adverteerders is het een unieke kans om, naast het realiseren van commerciële doelstellingen, een charitatief doel te steunen. Om online advertentie mogelijkheden volledig te benutten, en met de opbrengsten daarvan goede doelen financieel te kunnen steunen, heeft Click2Care het direct marketing bureau Netdirect uit Utrecht gevraagd met haar samen te werken.

Goede doelen steunen
"Onze site is voor bedrijven, instellingen en organisaties een aantrekkelijke mogelijkheid om uiting te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Speciaal voor hen hebben wij diverse mogelijkheden gecreëerd om zich te profileren. Hoewel ons advertentiemodel aanslaat, is de acquisitie van adverteerders niet onze core-business. Onze aandacht is gericht op het steunen van CBF erkende goede doelen.", aldus Paul van Doorn, directeur en oprichter van Click2Care. Hier komt de samenwerking met Netdirect om de hoek kijken. Met ruime ervaring in de online advertentiewereld, kent zij het klappen van de zweep en is als geen ander in staat om Click2Care van dienst te zijn. Marcel Kuiper, directeur Netdirect: "Wij ondersteunen het streven van Click2Care van harte. Daarom verzorgen wij tegen geringe vergoeding acquisitie, banner- en contractmanagement, alsmede de facturatie voor deze organisatie."

Doelstellingen
Click2Care wil meer bekendheid geven aan het bestaan, de werkzaamheden en doelstellingen van verschillende goede doelen. Daarnaast leveren advertentie opbrengsten de mogelijkheid tot het bieden van financiële hulp. Om de missie en doelstellingen van Click2Care zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, worden de neutraliteit en onafhankelijkheid goed bewaakt. Ter waarborging hebben zowel de goede doelen als de betrokken bedrijven en sponsors geen enkele invloed op de bedrijfsvoering van Click2Care.

Bezoekersaantallen
Het aanbod van diensten op Click2Care is niet uniek. Ook het feit dat geld verdiend wordt aan reclame-banners en het doorlinken niet. Wel uniek is dat zichtbaar wordt gemaakt waaraan en hoeveel er wordt verdiend. Om deze inkomsten vervolgens te gebruiken om erkende goede doelen in Nederland te ondersteunen. Click2Care hoopt hiermee op termijn één van de grootste sites van Nederland te worden. De financiële steun voor de goede doelen is tenslotte helemaal afhankelijk van het aantal bezoekers dat op de site komt, en daarbij gebruik maakt van de verschillende aangeboden diensten. Hoe meer bezoekers, hoe meer geld er naar goede doelen kan gaan.