Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems levert vernieuwde Brocade SAN Director-klasse switches

Nieuw Fabric Operating System biedt hoogste niveau van beschikbaarheid, beheerbaarheid en beveiliging

Amsterdam, 25 juni 2003 - De nieuwe functionaliteit van de SilkWorm® 12000 Director-klasse switches van Brocade is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar via Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT). De vernieuwde functionaliteit van de SilkWorm 12000 Director is mogelijk door verbeteringen aan de Brocade Fabric Operating System-software (Fabric OS).

De verbeteringen op Fabric-niveau spitsen zich toe op krachtige beveiliging, vereenvoudiging van het centrale beheer en hogere beschikbaarheid. De huidige gebruikers van de Brocade SilkWorm 12000 profiteren door middel van een software-upgrade van deze verbeteringen. Hitachi Data Systems ondersteunt tevens de Brocade-strategie voor het leveren van diverse protocollen, waaronder FICON, en kwalificeert de FICON-technologie van Brocade op het moment dat deze wordt geïntroduceerd.

De nieuwe mogelijkheden van de Brocade Fabric Operating Environment omvatten:
* verbeterde SAN-beveiliging op basis van het Brocade Secure Fabric Operating System (Secure Fabric OS) - het enige SAN-beveiligingsproduct dat centraal beheer van SAN-beveiliging biedt en het SAN beschermt met de krachtigste beveiligingsmethodes. Deze methodes omvatten digitale certificaten en elektronische handtekeningen, diverse niveaus voor wachtwoordbescherming, encryptie van beheerinformatie zoals wachtwoorden, op een Public Key Infrastructure (PKI) gebaseerde authenticatie en 1024-bit encryptie van de privé-sleutel van de switch die wordt gebruikt voor elektronische handtekeningen;


* vereenvoudigd beheer met Fabric Manager, de fabric-beheersoftware van Brocade, die diverse switches, SAN's en HBA's vanuit één enkele console configureert, monitort en beheert. Fabric Manager 4.0 - de nieuwste versie van de SAN Fabric-beheersoftware van Brocade - omvat mogelijkheden als geïntegreerd HBA-beheer, policy-based beveiligingsbeheer en call home-functionaliteit;


* hogere beschikbaarheid voor non-disruptive firmware-activering zonder storingen en verbeterde failover-mogelijkheden.

"Hitachi Data Systems is al jaren partner van Brocade. We zijn dan ook verheugd de verbeterde versie van de Brocade SilkWorm 12000 Director te kunnen leveren aan onze klanten", zegt Steve Tenbarge, Vice-President Storage Infrastructure Product Management bij Hitachi Data Systems. "Met de gecombineerde mogelijkheden en functionaliteit van Brocade-oplossingen en de Hitachi Freedom Storage(tm)-producten kunnen klanten veilige, vereenvoudigde en goed beschikbare SAN-omgevingen inzetten."

"Bedrijven willen zeker zijn van de configuratie-integriteit van hun SAN's en zoeken naar oplossingen om het fabric-beheer te vereenvoudigen en te bundelen", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Marketing bij Brocade. "Met de toevoeging van functionaliteit aan de Brocade SilkWorm 12000 levert Hitachi Data Systems een hoge beschikbaarheid, vereenvoudigd beheer en policy-based SAN-beveiliging - de basiselementen voor een Director-klasse SAN-oplossing."

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen, storage-managementsoftware en professional services. Deze eigen oplossingen worden aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen en op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 000
E-mail: cees.heikamp@hds.com

---

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl