Korps: Friesland, plaats: Fryslân 25-06-2003
Politieberichten van 25/6 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: openlijke geweldpleging
Woensdag omstreeks 06.00 uur kwam er een melding binnen dat een groep jongeren zich vervelend gedroeg op de Emmakade en omgeving. De jongeren hadden van een bootje een spiegel vernield en het bootje losgegooid. Waarschijnlijk hadden ze ook de buitenboordmotor weggenomen. De eigenaar van het bootje moet nog worden gehoord. Ook geparkeerde auto`s werden bekeken en daar waar mogelijk werden deze geopend. Bij één werd de claxon vastgezet, waardoor deze bleef loeien. Het gevolg hiervan was, dat verschillende bewoners werden gewekt en naar buiten kwamen. Toen de politie de groep in het oog kreeg, probeerden ze er vandoor te gaan. De groep, 3 jongens van 21 jaar uit Leeuwarden, 3 jongens van 22 uit Leeuwarden, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden en een 23-jarige inwoner van Tilburg, werden op de Willem Lodewijkstraat aangehouden. Eerder in de nacht had de groep zich ook in de binnenstad vervelend gedragen. De jongens werd overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Balk: poging inbraak/vernieling
Woensdag omstreeks 04.15 uur werd door één of twee jongen(s) een flinke klap gegeven op een ruit van een modezaak aan de Van Swinderenstraat. Door deze klap ging het alarm af. De ruit werd niet beschadigd. De jongens gingen er daarop vandoor in een speedboot. De omgeving werd afgezocht. Met de boot van de havenmeester van Balk werd zelf gezocht in wateren rondom Balk, doch de boot met inzittenden werd niet meer aangetroffen.

Harkema: bedrijfsongeval
Woensdag omstreeks 08.45 uur was een 37-jarige inwoner van Harkema op de Spjirren bezig met bestratingwerkzaamheden. Met een flex wilde hij een trottoirband doormidden zagen. De flex kwam vast te zitten en schoot plotseling weer los. De man kreeg daarop de flex in de arm en liep een slagaderlijke bloeding op. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.


---


Bureau Communicatie: 058 - 880 8272