Ingezonden persbericht


Persbericht

In samenwerking met de VVV Zutphen worden er dit seizoen

Fietstochten onder begeleiding van Gilde Gidsen georganiseerd.

De tochten dekken de verschillende gebieden rondom Zutphen. De gids start met een kenmerkend deel van historisch Zutphen. Daarna wordt er gefietst in een rustig tempo over mooie wegen naar bijzondere plekken, waar de Gilde gids wat vertelt.

Elke route heeft een scala aan landschappen. Seizoenen spelen een rol. In juli zijn het licht en de natuur anders dan in september. Per keer kan de tocht iets verschillen. Er wordt tussen de 30 en 40 km gefietst in een rustig tempo. Op verschillende punten wordt er bij interessante plekken gestopt. Men kan eigen eten en drinken meenemen, maar er wordt ook gestopt bij een horecagelegenheid.

Vertrek 10.30 uur vanaf de VVV Zutphen, Stationsplein 39, alwaar u een kaartje voor deelname kunt kopen. Einde tussen 15.30-16.30 uur bij de VVV Zutphen.

De kosten bedragen ¤ 4,-- per persoon, excl. kosten eventuele fietshuur, veerpont,

consumpties, fietsreparaties, etc.

Fietsverhuur is mogelijk via de VVV Zutphen of bij de rijwielstalling van het NS-station te Zutphen (legitimatie verplicht).

Voor groepen bestaat er de mogelijkheid onder begeleiding van een gids een

Fietsarrangement te reserveren. U kunt dan kiezen uit één van de vaste routes ofwel er wordt op uw verzoek een nieuwe route uitgestippeld.


Deelname is voor eigen rekening en risico. De tochten worden uitgevoerd door gidsen van het Gilde Zutphen.

De eerst volgende tochten zijn:
8/7 Bosroute Almen/Gorssel : De dorpen, Warnsveld, Almen en Gorssel, omzoomd door talrijke bosgebieden, villa's, landgoederen en de stad Zutphen.

22/7 IJsselroute Voorst/Gorssel : Empe, Voorst, pontje over de IJssel, Gorssel, Ooievaarsdorp, Eefde en Zutphen. 5/8 Landschappenroute Vorden/Bronkhorst : Idem.

19/8 Bosroute Almen/Gorssel : Idem.

2/9 IJsselroute Voorst/Gorssel : Idem.

16/9 Landschappenroute Vorden/Bronkhorst : Idem.