Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Woensdag  25 juni                                              
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN



Gestolen auto's

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 juni is vanaf de 56ste straat Lankforst een gele Toyota Yaris met het kenteken 89-HT-GT gestolen. Aangifte deed de 28-jarige eigenaresse uit Nijmegen.
Afgelopen nacht is vanaf de Fanfarestraat een groene Volkswagen Vento met het kenteken LD-XD-01 gestolen. Aangifte deed de 29-jarige eigenaresse uit Nijmegen.


Overval

Op dinsdagochtend is rond 08.00 uur een overval gepleegd op een bedrijf aan de Tooropstraat. Een onbekende man fietste het terrein van het bedrijf op. Vervolgens liep hij het bedrijf binnen en eiste geld van een medewerkster van het bedrijf. De man pakte geld uit de kassa en ging er op zijn fiets vandoor in de richting van de Daalseweg. De overvaller zou tussen de 1.70 en 1.80 meter lang zijn en donkere haren hebben. Verder droeg hij een blauwe broek, donkere schoenen en had hij een petje en een zonnebril op. De politie is een onderzoek gestart. Getuigen die iets van de overval hebben gezien, worden verzocht zich bij de politie te melden. Er is aangifte gedaan.


DISTRICT TWEESTROMENLAND



Dreumel- bedrijfsinbraak

Afgelopen nacht is in een bedrijf in Dreumel ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is onder meer gereedschap gestolen. Er is aangifte gedaan.


Wijchen - twee mannen aangehouden voor beroving

De politie van Wijchen heeft op vrijdagavond 20 juni twee mannen aangehouden die er van worden verdacht in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 juni op de Zuiderdreef in Wijchen een beroving te hebben gepleegd. Het betreft en een 30-jarige Nijmegenaar en een 23-jarige man uit Wijchen. In de genoemde nacht werd een 18-jarige Wijchenaar op de Zuiderdreef gedwongen om zijn portemonnee af te geven. Daarbij werd de 18-jarige een mes op de keel gezet. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. Na toetsing door de Officier van Justitie is de in verzekeringstelling van de verdachten op dinsdag 24 juni verlengd.


Wijchen- woninginbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is in een woning aan het Wilgenpad ingebroken. Uit de woning is onder meer computerapparatuur gestolen. Aangifte deed de 59-jarige bewoner.


Beuningen- ongeval met letsel

Afgelopen nacht is vanaf de Molenstraat een zwarte Nissan Primera met het kenteken DJ-ZL-44 gestolen. Aangifte deed de 26-jarige eigenaar.


Malden- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Ambachtsweg is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is geld gestolen. Aangifte deed 57-jarige inwoner van Overasselt. Er is aangifte gedaan.


Groesbeek- snelheidscontrole

Vanochtend, tussen 08.30 uur en 11.15 uur, zijn op de Grafwegen en de Bredeweg snelheidscontroles gehouden. Van de 627 passanten reden er 120 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u waar 50 is toegestaan.


DISTRICT DE WAARDEN



Lienden- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Hofstede is gisteren een motor weggenomen. De dieven liepen het pand binnen, namen de motor, een blauwe Yamaha YZF, mee in een busje en gingen er vandoor.


Tiel- ongeval met letsel

Gistermiddag zijn op de Grotebrugse Grintweg twee fietsters uit Tiel, beiden 11 jaar oud, ten val gekomen. De meisjes fietsten naast elkaar en vermoedelijk raakten de fietssturen elkaar waardoor de meisjes vielen. Een van beiden had pijn aan nek en borstkas en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.


Tiel- woninginbraak

In een woning aan de Liendenlaan is gisteravond ingebroken. Uit de woning is televisieapparatuur gestolen. Aangifte deed een 28-jarige inwoonster van Tiel.


Dodewaard- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Matensestraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Door een toegangsdeur te forceren zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is niet bekend of er goederen uit het pand gestolen zijn. Er is aangifte gedaan.


Bruchem- ongeval met letsel

Gisteravond is rond 23.15 uur op de A2 een auto van de weg geraakt en op de kop in een naast de weg gelegen sloot beland. In de auto zaten vier inwoners van Zaltbommel van 17, 19, 20 en 21 jaar oud. Het viertal raakte licht gewond. Drie slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Een slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Nieuwegein. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --