Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Eerste cursus succesvol afgesloten
Unieke Managementopleiding Bouwtoelevering in september van start

Arnhem, 25 juni 2003 - De branche-organisatie voor Handelaren van Bouwmaterialen in Nederland (HIBIN) start in september met de Managementopleiding Bouwtoelevering (MBT). De opleiding wordt gevolgd door leidinggevenden in de handel en de industrie met een commercieel technische achtergrond. De eerste leergang is door zeven aspirant-managers met succes afgesloten.

In de opleiding leren deelnemers om waardevolle inzichten en modellen uit de literatuur te vertalen naar hun eigen praktijk. De docenten reiken handvatten aan vanuit hun eigen brede ruime werkervaring. Zij helpen de mensen kritisch te kijken naar zichzelf en hun eigen bedrijf. De opdrachten zijn gericht op (verandering in) de werkprocessen van de bouwtoelevering. De opleiding omvat de negen modulen, te weten:
Management en Organisatie
Personeelsbeleid en -ontwikkeling
Marketing en Verkoopmanagement
Financieel Management en Bedrijfseconomie
Communiceren voor leidinggevenden
Logistiek Management
Toepassing van Informatie en Communicatie Technologie in de bouwtoelevering Zorgsystemen (KAM)
Bedrijfsplan

Er zijn ook cursisten die niet de gehele opleiding, maar een aantal modulen willen volgen.

Als brancheorganisatie spreekt de HIBIN de taal van het vak. Kennis, kunde en vooral passie voor het vak Handelaar in Bouwmaterialen wordt door de HIBIN persoonlijk aan de leden professioneel gedoceerd. De opleiding is bij uitstek geschikt voor (aspirant) vestigingsleiders voor de bouwmaterialenhandel.

Het is de tweede keer dat HIBIN een managementopleiding start. De eerste cursus is net afgesloten. Zowel cursisten als docenten waren enthousiast. "Je komt hier mensen tegen die in dezelfde branche werken. Je deelt dezelfde kennis en materie," zegt een van de inmiddels geslaagde deelnemers van de MBT. "Daarom heb ik niet voor een managementopleiding van een ander instituut gekozen. Bij deze algemene opleidingen mis je de relatie met de bouwmaterialenhandel. En dat is nu juist zo essentieel."

De geslaagden van de eerste Managementopleiding Bouwtoelevering zijn: A.C.A. van Dieren, F.B. Heidanus, J.P.H. Klijn, J. Krol, H.W. Smeitink, E.A. Verleg en A. van Zadelhoff. Zij ontvangen hun diploma op 20 juni.

HIBIN

Sinds 1905 is de HIBIN, de brancheorganisatie van Handelaren in Bouwmaterialen in Nederland, de koepelorganisatie voor de Nederlandse bouwmaterialenhandel. Met zo'n 350 aangesloten vestigingen vertegenwoordigt de HIBIN, als schakel in de bouwkolom, 90% van de omzet. Tevens telt de HIBIN circa 75 aangesloten fabrikanten en importeurs. De HIBIN rekent tot haar kernactiviteiten onder meer belangenbehartiging, informatieverstrekking, het bevorderen van onderling contact, het verstrekken van eerstelijns advies. HIBIN voert overleg met vakorganisaties over de CAO en pensioenregeling. Daarnaast biedt de HIBIN een breed scala aan specifieke producten en diensten, variërend van opleidingen, marktinformatie, bemiddeling en arbitrage tot en met verzuimbegeleiding en reïntegratie.


---