Ingezonden persbericht

SFR kiest Alcatel voor het eerste WiFi netwerk op het SNCF spoorwegstation Gare du Nord in Parijs

Parijs, 25 Juni, 2003 - Alcatel, wereldwijd marktleider in breedband oplossingen, en SFR, de mobiele telefonie dochteronderneming van de Cegetel Group, hebben een contract getekend. Binnen dit contract levert en installeert Alcatel een WiFi "hotspot" op spoorwegstation Gare du Nord in Parijs. Gare du Nord is het op twee na drukst bezette spoorwegstation in Europa in termen van het aantal reizigers en tevens het eerste station in Frankrijk dat begint met het bieden van WiFi diensten.

Het WiFi netwerk, dat inmiddels al bijna drie maanden operationeel is, biedt de klanten van SNCF voor het eerst de mogelijkheid draadloos breedband toegang tot het Internet. Gedurende de eerste test maand heeft SFR gratis prepaid WiFi kaartjes aan reizigers uitgedeeld.De prepaid kaartjes geven reizigers de mogelijkheid te surfen op het Internet, e-mail te lezen en, en soms zelfs het intranet van hun bedrijf te benaderen. SFR start binnenkort de verkoop van de Prepaid WiFi kaartjes, via kiosken op Gare du Nord, die gedurende 20, 40 of 60 minuten, zonder beperking op de hoeveelheid uitgewisselde data, gebruik van het WiFi netwerk bieden.

Naast de levering en installatie van het end-to-end WLAN voorziet Alcatel SFR tevens van een complete open service architectuur, die het de operator mogelijk maakt in korte tijd een groot aantal nieuwe diensten te ontwikkelen.

In het begin van dit jaar heeft Alcatel in het Palais des Congrès et des Festivals in Cannnes de eerste WiFi "hotspot" voor SFR, ten behoeve van het 3GSM World Congres, geïnstalleerd. Bijgevolg heeft Alcatel nu op de twee voornaamste commerciële "hotspots" in Frankrijk haar WLAN apparatuur kunnen inzetten.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl

>