Dienstenbond CNV

Leden akkoord met sociaal plan Wegener
25-06-2003

De leden van CNV Media hebben zich via een schriftelijk stemming akkoord verklaard met het sociaal plan WKB (Wegener Krantenbedrijven). De roerige tijd van reorganisaties binnen Wegener gaat nu beginnen en CNV Media staat achter haar leden.

Na het afsluiten van het principeakkoord over het sociaal plan WKB hebben de afgelopen weken 9 informatiebijeenkomsten plaatsgevonden binnen verschillende locaties van Wegener door heel het land. Tijdens deze bijeenkomsten is het sociaal plan toegelicht en was er ruimte voor het stellen van vragen. Er zijn goede kritische vragen gesteld maar over het algemeen was de stemming opgelucht dat we toch een sociaal plan van dit niveau hebben kunnen afspreken onder de huidige omstandigheden. Dit blijkt ook uit de stemming over het sociaal plan: 86% van de leden van CNV Media hebben ingestemd met het sociaal plan, 5% heeft tegengestemd en 9% heeft zich onthouden van stemming. Daarmee is het sociaal plan een definitief akkoord geworden. Wel zullen we een aantal opmerkingen die we tijdens ledenvergaderingen en op stembiljetten hebben gehad nog bij Wegener aan de orde stellen om deze te regelen.

Reorganisaties
Nu het sociaal plan er is, gaat het voor u pas beginnen. De verschillende reorganisatieplannen binnen Wegener (o.a. Wegener Nieuwsdruk Gelderland, de dagbladuitgeverijen en Wegener Huis-aan-Huis) zullen in de komende periode worden uitgevoerd. Deze zullen aan de verschillende ondernemingsraden worden voorgelegd en zij zullen daarover gaan adviseren. Vervolgens zullen de reorganisaties worden doorgevoerd en zult u geconfronteerd gaan worden met de gevolgen van de reorganisaties. Daarbij kunt u zich in ieder geval vast houden aan de afspraken gemaakt in het sociaal plan. Verder kunt u als lid van CNV Media natuurlijk altijd een beroep doen op één van de juristen of uw bestuurder als u ondersteuning nodig heeft. Afhankelijk van uw woonplaats kunt u contact opnemen met de volgende kantoren:

Groningen/Friesland/Drente: kantoor Drachten (0512)583440 Overijssel/Gelderland: kantoor Apeldoorn (055)5772640 Utrecht/Flevoland/Noord-Holland: kantoor Hilversum (035)6460580 Zuid-Holland: kantoor Rotterdam (010)2651111
Zeeland/Noord-Brabant/Limburg: kantoor Eindhoven (040)2116674

Nut van lidmaatschap
Nog even dit. Juist in deze moeilijke tijd is het nuttig om lid van de CNV Dienstenbond te zijn. Het aantal leden bepaalt de positie van de vakbonden in uw organisatie. Hoe meer mensen lid zijn hoe groter de druk bij de werkgever om goede afspraken te maken. U heeft het nut van een stevige vakbond al ingezien want u bent lid. Uw collega misschien nog niet. Wellicht is dit het moment om hem of haar van het nut van het lidmaatschap te overtuigen. Aanmelden van nieuwe leden kan heel gemakkelijk hier! Wij rekenen op u! Hoe dan ook, CNV Media staat achter u. Wij wensen u dan ook veel sterkte en succes de komende periode.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar, tel: (055)5772640 of email: apeldoorn@cnvdibo.