Dienstenbond CNV

Zurich wil arbeidsplaatsen schrappen
25-06-2003

De ondernemingsraad heeft op 19 juni jl. een adviesaanvraag ontvangen over de strategie en topstructuur van Zurich CEC Benelux. De plannen voorzien ondermeer in een reductie van het aantal arbeidsplaatsen in Nederland. Dit ligt in de orde van enkele tientallen. Omdat zich de laatste tijd nogal wat vrijwillige mutaties (vertrek naar elders) hebben voorgedaan, is niet exact te voorspellen hoeveel werknemers daadwerkelijk persoonlijk getroffen zullen worden.

Zoals u weet hebben wij, vakorganisaties, recent duidelijke afspraken met Zurich gemaakt over de aanpak van de sociale gevolgen van organisatorische of werkgelegenheidsontwikkelingen bij CEC. Naar aanleiding daarvan heeft op donderdag 19 juni jl. een eerste bijeenkomst plaatsgehad tussen directie en vakorganisaties, bijgestaan door twee leden van de ondernemingsraad, om de nu gemaakte plannen op hoofdlijnen te bespreken.

Gelijkwaardig
Partijen zijn het erover eens dat er een sociaal plan moet komen met een looptijd van 2 à 2,5 jaar, om de personele effecten van deze operatie respectievelijk van de hieruit voortvloeiende verschuivingen af te dekken. Dit sociaal plan dient gelijkwaardig te zijn aan het vorige maand gesloten sociaal plan m.b.t. de transitie Zurich/SNS Reaal Groep. Voorzover sprake zal zijn van overname van activiteiten door derden, dient ook een ongemakkenuitkering te worden overeengekomen.
Zurich stuurt ons een dezer dagen een concept sociaal plan, dat de vakorganisaties nog deze week onderling zullen bespreken, waarna wij naar Zurich toe zullen reageren.
Op 7 juli as. overleggen we verder met uw directie. Mochten we er snel uitkomen, dan ligt het in de bedoeling om een
leden/personeelsbijeenkomst te beleggen op dinsdagochtend 8 juli as. Reserveer deze ochtend dus alvast in uw agenda! In elk geval hoort u tijdig van ons.

Nut van lidmaatschap
Nog even dit. Juist in deze moeilijke tijd is het nuttig om lid van de CNV Dienstenbond te zijn. Het aantal leden bepaalt de positie van de vakbonden in uw organisatie. Hoe meer mensen lid zijn hoe groter de druk bij de werkgever om goede afspraken te maken. U heeft het nut van een stevige vakbond al ingezien want u bent lid. Uw collega misschien nog niet. Wellicht is dit het moment om hem of haar van het nut van het lidmaatschap te overtuigen. Aanmelden van nieuwe leden kan heel gemakkelijk hier! Wij rekenen op u!

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, telefoon: 010 - 265 111 of per email: rotterdam@cnvdibo.nl.