Politie Zaanstreek-waterland



20:32 24-JUN-03
loc.: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT

Eigenaresse rijdt gestolen auto klem

Een 20-jarige man uit Zaandam is aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Surveillerende agenten zagen op de Wibautstraat een personenauto rijden, die bij navraag twee dagen ervoor gestolen bleek te zijn. Toen zij de auto uit het oog verloren, werden meerdere eenheden ingezet om de auto te vinden. Even later kwam een melding binnen van de eigenaresse van het voertuig, een 56-jarige vrouw uit Zaandam. In het voorbijrijden had zij haar auto, met daarin twee mannen, zien staan op de parkeerplaats bij de Mc Donalds. Zij was het parkeerterrein vervolgens opgereden en had de auto klemgereden. Toen zij beide mannen aansprak, stapten zij uit, staken de Heijermanstraat over en liepen in de richting van de Koning Davidstraat. Op de Oostzijde ter hoogte van de Herdersstraat werd de 20-jarige Zaandammer aangehouden. Hij werd herkend als de man die als passagier in de gestolen auto reed. De bestuurder, een kleine, tenger gebouwde man van ongeveer 25 jaar met een spits gezicht en donker haar, kon ontkomen.

15:41 24-JUN-03
loc.: ZAANDAM, BURG SMITSTRAAT/ BURG VAN DE STADTSTRAAT

Meisje (5) aangereden door auto

Een 5-jarig meisje uit Zaandam is gewond geraakt na een botsing met een auto. De 76-jarige automobiliste uit dezelfde plaats, verleende op de kruising van der Stadtstraat/Smitstraat geen voorrang aan het meisje die, samen met haar moeder, van rechts kwam. Het meisje kon na onderzoek in ziekenhuis de Heel naar huis en had aan de aanrijding alleen een schram overgehouden.

18:11 24-JUN-03
loc.: VOLENDAM, KLOOSTERBUURT

Insluiper

Een onbekende man is een kamer in een verzorgingtehuis binnengelopen, en heeft daar een mapje met persoonlijke bescheiden gestolen. De 51-jarige bewoner zag de man binnenkomen en het mapje uit zijn jas halen die aan de kapstok hing. De bewoner reed in zijn rolstoel naar de man toe en pakte hem bij zijn arm, maar hij kon zich losrukken en ging ervandoor. Het gaat om een Nederlands sprekende, blanke man met een slank postuur, ongeveer 30 tot 35 jaar, tussen 1.80 m en 1.90 m lang, met een mager ingevallen gezicht met een snor, kort donkerblond haar, opgeschoren in de nek. Hij droeg donkere kleding; mogelijk een spijkerbroek, en een donker T-shirt.

23:35 24-JUN-03
loc.: BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

2 PV's bromfietser

Een 16-jarige man uit Monnickendam ontving twee processen-verbaal omdat hij zonder licht over de provincialeweg reed. De bromfiets werd overgebracht naar het bureau voor technisch onderzoek.



03:41 25-JUN-03

LOC: ZAANDAM, ZUIDERVAART

Verdachte mannen aangehouden

Een 20 en een 22-jarige man, beiden uit Amsterdam, werden afgelopen nacht door de politie aangehouden, omdat zij inbrekerswerktuigen en een overheadprojector in hun auto hadden.
De mannen hadden de aandacht getrokken van politieagenten die in een onopvallende politieauto surveilleerden. De agenten zagen de mannen langs geparkeerde auto's lopen en naar binnen kijken. Daarna stapten zij in hun eigen auto en reden weg. Even verderop werden zij aangehouden. Zij gaven onduidelijke verklaringen over hun aanwezigheid aldaar en de herkomst van de projector. De verdachten werden ingesloten. De projector en het gereedschap werden inbeslaggenomen. Onderzocht wordt of de mannen zich aan andere strafbare feiten hebben schuldig gemaakt.

07:23 25-JUN-03
LOC: WORMER, CARRE

Apparatuur weg na woninginbraak

In de afgelopen nacht werden een digitale fotocamera, een laptop, een mobiele telefoon en een zonnebril uit een woning gestolen. Men was de woning binnengekomen door aan de achterzijde een gaatje te boren onder een raamhendel. Doordat de hendel niet afgesloten was, kon men deze via het geboorde gaatje openen. Men heeft alleen de woonkamer doorzocht. De bewoner heeft niets van de inbraak gemerkt.



11:32 25-JUN-03
LOC: ZAANDAM, TJALKSTRAAT

Brand in spouwmuur van school

Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan in de spouwmuur naast de hoofdingang van een school. Er waren op dat moment ongeveer 50 a 60 mensen in het gebouw aanwezig, Dat waren hoofdzakelijk leerkrachten omdat de lessen voor de leerlingen al afgelopen zijn. Men heeft eerst zelf geprobeerd de brand te blussen, maar toen dat niet lukte werd de brandweer gewaarschuwd. Omdat het een school betrof werd meteen groot alarm geslagen. Reeds om 12:04 gaf de brandweer het sein Brand Meester. Er raakte niemand gewond. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is. De technische recherche van de politie heeft een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.


Verkeershandhaving



Alcoholcontroles


00:09 25-JUN-03
LOC: PURMEREND, TULBURYSTRAAT
Een 49-jarige automobilist uit Purmerend trok de aandacht van de politie, omdat hij met stadslichten reed in plaats van dimlichten. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 505 ug/l, ruim tweemaal zoveel als is toegestaan. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur mocht hij later het bureau weer verlaten.

01:38 25-JUN-03
LOC: PURMEREND, PURMERENDERWEG
Een 38-jarige automobilist uit Edam veroorzaakte bijna een aanrijding met een politieauto. Ook hij bleek te hebben gedronken. De uitslag van de blaastest 575 ug/l, ruim 2 ½ maal zoveel als is toegestaan, had tot gevolg dat de bestuurder zijn rijbewijs moest inleveren. Het aan hem uitgereikte rijverbod van zes uur gold ook voor bromfietsen.

EINDE***********************************************



---- --