Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 25-06-2003 Persberichten District Den Bosch

AANHOUDING NA POGING INBRAAK, Rosmalen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 24 jarige man en een 20 jarige vrouw, beiden woonachtig in `s-Hertogenbosch, aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een poging tot inbraak in een gemeenschapshuis aan de T.M. Kortenaarstraat in Rosmalen. Een getuige alarmeerden de politie. Het tweetal is ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE, Vlijmen

Dinsdagmiddag tussen 15.50 uur en 16.35 uur is er gecontroleerd in de 60 kilometer zone aan de Vendreef in Vlijmen. Tegen 8 van de 86 gepasseerde automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 kilometer per uur.

BEROOFD VAN PINPAS, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond rond negen uur is een 47-jarige vrouw uit Den Bosch op de Citadellaan in haar woonplaats door een onbekende man beroofd van haar pinpas. De vrouw had net getankt bij het aldaar gelegen pompstation waarna zij door de man werd vastgepakt en tegen de grond werd geduwd. Zij werd gedwongen haar pinpas met bijbehorende pincode af te geven waarna de man verdween in de W. Mariastraat.

BEDRIJFSINBRAAK , Rosmalen

In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Empelseweg in Rosmalen. Uit het bedrijf zijn een onbekend geldbedrag, een onbekend aantal autoradio`s en batterijen weggenomen.

VERKEERSCONTROLES, Den Bosch

Tijdens drie kortstondige verkeerscontroles woensdagmorgen gehouden op de Pettelaarseweg, de Sumatrastraat en het Kapelaan Koopmansplein in `s-Hertogenbosch zijn 17 automobilisten bekeurd. 13 droegen geen gordel, 3 negeerden een geslotenverklaring terwijl 1 automobilist niet handsfree telefoneerde.

BEROVING, Den Bosch

Woensdagmorgen is een 47-jarige vrouw uit `s-Hertogenbosch op de Boschmeersingel in haar woonplaats beroofd door twee jongens op een bromfiets. Tijdens het voorbijrijden van de vrouw nam de passagier van de bromfiets haar rugtas uit de fietsmand. De beide verdachten verdwenen spoorloos.

`SLACHTOFFER ` ZELF VERDACHTE BIJ GEWELDPLEGING

Uit politieonderzoek is gebleken dat de twee Bosschenaren van 39-en 28 jaar oud die maandagavond werden aangehouden in verband met een vechtpartij op de Derde Donk in `s-Hertogenbosch niet langer als verdachte worden aangemerkt. Het 18-jarige `slachtoffer` wordt zelf als verdachte gehoord. De 18-jarige Bosschenaar en zijn 40-jarige moeder deden aangifte wegens mishandeling door de twee Bosschenaren. De twee mannen kwamen de 16-jarige dochter van één van hen ophalen bij de woning van de vrouw en haar zoon. Zij was eerder die dag met onenigheid van huis vertrokken. Op de openbare weg voor de woning ontstond daarop een vechtpartij, waarop de bewoners verklaarden te zijn aangevallen door de twee mannen. Uit onderzoek is gebleken dat niet de twee mannen maar de 18-jarige jongen met vechten is begonnen. Hij wordt ervan verdacht het tweetal met klappen en een karatetrap te lijf te zijn gegaan. De mannen hebben zich daarop verdedigd, waarbij enkele klappen zijn gevallen. De 16-jarige dochter van de 39-jarige man bevestigt deze lezing. Beide mannen werden op grond van de aangiftes van de 40-jarige vrouw en 18-jarige jongen aangehouden en inverzekeringgesteld. Uit de verhoren bleek dat het verhaal vermoedelijk toch anders lag dan door de aangevers werd voorgesteld. De twee mannen zijn daarop onmiddellijk in vrijheid gesteld. De 18-jarige verdachte wordt in de loop van de week op het bureau ontboden om als verdachte te worden gehoord.