Gemeente Breda

Persberichten

25-06-2003

College wil meer inzicht in poppodium Mezz

Het college van burgemeester en wethouders wil meer inzicht in het reilen en zeilen van poppodium Mezz. Aanleiding hiervoor is het financiële verslag over 2002 dat Mezz op 23 juni aan het college heeft aangeboden. Hoewel in het verslag een aantal onderdelen ontbreekt, heeft de accountant verklaard dat de subsidie over 2002 wel volledig besteed is aan culturele activiteiten. Echter de accountant kon geen oordeel geven over de jaarrekening als geheel. Daarom ziet het college zich genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen.

Het college houdt de definitieve subsidietoekenning over 2002, ruim 312.000,-, aan totdat stichting Mezz heeft laten zien dat ze over 2003 de zaak op orde heeft. Medio 2004 zal dan ook duidelijk zijn of Mezz de subsidie definitief toegekend krijgt of die alsnog terug moet betalen.
Ook gaat het college nadere verplichtingen opleggen over de manier waarop Mezz de administratie beter op orde moet brengen.

Daarnaast moet Mezz voortaan elke twee maanden rapporteren over de financiële en inhoudelijke voortgang van de activiteiten. Het college zal daarbij nadrukkelijk toezien op de wijze waarop Mezz het huidige tekort in de reserve van 54.000 zal wegwerken.

Tot slot houdt het college zich het recht voor om het voorschot op de subsidie voor 2004 niet automatisch per 1 januari te betalen maar dit op een andere wijze te doen.

Mezz had het jaarverslag volgens afspraak op 1 april 2003 moeten overleggen aan de gemeente. Vanaf maart 2003 heeft het college meerdere malen gevraagd om het jaarverslag inclusief de accountantsverklaring. Ook zijn er diverse gesprekken gevoerd met het bestuur en de directeur van Mezz. Uiteindelijk is afgesproken dat Mezz de stukken vóór 23 juni zou aanleveren.

Breda, 25 juni 2003