Ingezonden persbericht


chemconnect stroomlijnt ook kleinere handelstransacties

Leveraged Procurement Solutions: samenvoegen van kleinere volumes voor betere inkooppositie en hogere verkoopwaarde

Rotterdam, 25 juni 2003 ChemConnect maakt de beschikbaarheid bekend van nieuwe Leveraged Procurement Solutions voor het optimaliseren van de inkoop van kleinere productvolumes. De inkooporders worden samengevoegd tot grotere batches , hetgeen de onderhandelingspositie van de inkopende partij versterkt en de waarde voor de verkopende partij vergroot. De nieuwe service komt voort uit specifieke, door ChemConnect afgehandelde transacties van leden. Het is een klantgedreven aanpak voor het stroomlijnen van kleinere aankopen. ChemConnect is service provider voor het optimaliseren van de in- en verkoopprocessen op het gebied van massagoederen, chemicaliën, kunststoffen en aanverwante producten.

De sterk groeiende online verhandeling van chemicaliën, kunststoffen en aanverwante diensten en producten, zoals logistiek en verpakkingsmateriaal, heeft bijgedragen tot de optimalisatie van inkoop- en verkoopprocessen. Tot op heden heeft het zwaartepunt vooral gelegen in grootschalige transacties. Inkopende organisaties kunnen zich voortaan ook voor de aanschaf van kleinere hoeveelheden wenden tot ChemConnect. De Leveraged Procurement Solutions stapelen en combineren kleinere hoeveelheden tot een hanteerbare schaal en brengen ze onder in repeterende online veilingen.

ChemConnect's team van specialisten helpt de leden om goederen te identificeren die voorheen minder geschikt werden geacht om online verhandeld te worden. Het team bedenkt en doorloopt strategieën voor het bereiken van een voor verkopende partijen aantrekkelijke schaalgrootte door meervoudige product lots te combineren. ChemConnect's service team helpt kopers bij het opzetten van effectieve veilingen. Verkopers hebben baat bij de schaalvergroting. Wat voorheen werd beschouwd als niet-strategische afzet, kan nu in een heel ander licht komen te staan en aantrekkelijke mogelijkheden scheppen. Zowel kopers als verkopers profiteren van een gestroomlijnd proces dat leidt tot aanzienlijke tijdsbesparingen en een efficiëntere inzet van mensen en middelen.

H.B. Fuller produceert en verkoopt chemische specialiteiten die wereldwijd worden gebruikt in duizenden verschillende samenstellingen en toepassingen. Volgens Ed Snyder, Vice President Global Sourcing: "Het gebruik van ChemConnect's Leveraged Procurement Solutions heeft ons geholpen de kosten in de hand te houden en onze processen efficiënter te maken. ChemConnect heeft een en ander van begin tot eind excellent begeleid en heeft duidelijk laten merken goed thuis te zijn in onze markt, leveranciers en industrie. Ze hebben meer ROI opgeleverd dan we vooraf verwachtten."

"Het proces van kopen en verkopen is voor onze leden weer een stuk makkelijker geworden," zegt Tim Fetters, VP Negotiation Solutions bij ChemConnect. "Ons services team op het gebied van onderhandelingen is deze bedrijfskritische processen op een creatieve manier aan het doorontwikkelen en helpt de leden hun operaties zowel aan de inkoop- als aan de verkoopkant te stroomlijnen en hun waarde te vergroten."

Over ChemConnect

ChemConnect helpt klanten met het optimaliseren van hun in- en verkoopprocessen met betrekking tot chemicaliën, ruwe grondstoffen, kunststoffen en gerelateerde producten via een unieke combinatie van marktinformatie, industrie-expertise, e-commerce oplossingen en een actief netwerk van handelspartners. Meer dan 9.000 bedrijven in diverse industrieën over de hele wereld gebruiken ChemConnect s zeer efficiënte toepassingen en services om hun transacties te stroomlijnen en hun kosten te verlagen. Bezoek www.chemconnect.com voor meer informatie.


---


Perscontacten:

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo.loth@loth.nl