Gemeente Utrecht



Utrecht 26 juni 2003.



Geachte leden van de Gemeenteraad van Utrecht



1. Het is u bekend dat de OR GVU van mening is dat verzelfstandiging van het GVU geen juist besluit is.

De achtergronden van deze mening zijn u bekend.

2. Het is u bekend dat de OR van mening is dat de WOR niet juist wordt toegepast.
Daarover loopt een procedure bij de Ondernemerskamer.

3. Onverlet de opmerkingen onder punt 1 en 2 zijn wij van mening dat het goed is dat het College aan de OR en de werknemers van het GVU de brief van 12 juni 2003 heeft geschreven waarin het College aangeeft dat:

A. er aan Directie en OR GVU gevraagd wordt om onder begeleiding van de heer Hendriks te komen met een plan van aanpak over ziekte verzuim en werktevredenheid.

B. het College een advies om de verzelfstandiging enige tijd uit te stellen als dan op zijn waarde zal toetsen.

De brief van het College van 12 juni j.l. heeft er toe geleid dat de OR kon besluiten om -zonder de dienstverlening aan het publiek te onderbreken - deze aanpak aan haar achterban voor te leggen.

De OR heeft na deze raadpleging van haar achterban kunnen concluderen dat zij aan dit traject haar medewerking kan verlenen.

De OR vraagt - middels deze petitie - aan de Gemeenteraad om uit te spreken dat zij in de situatie zoals genoemd onder B eveneens tot een dergelijke toets over te gaan

Dat wij nu, wel demonstratief, maar zonder onderbreking van de dienstverlening, hier deze petitie aanbieden, gebeurt om te onderstrepen dat wij nog immer hopen dat het (duale) Gemeentebestuur van Utrecht op een weloverwogen manier haar besluitvorming doet plaatsvinden.


Met vriendelijke groet,



Namens de OR GVU



F.A. Goris (voorzitter)



---- --






---- --