Nieuwsbericht

woensdag, 25 juni 2003, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bromfietscontrole
Alkmaar, dinsdag 24 juni 2003.
Dinsdagmiddag is er van 16.00 uur tot 18.00 uur een bromfietscontrole gehouden langs de Helderseweg in Alkmaar. Er zijn veertig bekeuringen uitgeschreven waarvan 21 wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets.

Twee gewonden na botsing
Alkmaar, dinsdag 24 juni 2003.
Dinsdagavond even voor 19.00 uur zijn twee personen die op een bromfiets reden gewond geraakt na een botsing met een auto.De automobilist, een 58-jarige man uit Schagerbrug, reed over de Tesselsebrug in Alkmaar vanuit de richting Kanaalkade. Op het kruispunt met de Noorderstraat verleende de automobilist geen voorrang aan de hem tegemoet komende bromfietster, een 17-jarig meisje uit Sint Pancras. Bij haar zat een 17-jarig meisje uit Alkmaar achterop. Beide meisjes raakten gewond aan hun benen en zijn naar het MCA in Alkmaar vervoerd.

Twee keer bekeurd wegens rijden onder invloed
Alkmaar, dinsdag 24 juni 2003.
Dinsdagavond omstreeks 19.30 uur is een 65-jarige man uit Bergen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Juliana van Stolberglaan in Alkmaar. De man blies 650 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen en mocht zijn rijbewijs inleveren. Om 23.00 uur werd de man opnieuw betrapt op rijden onder invloed. Nu reed hij op de Kennemerstraatweg in Alkmaar en blies 510 ug/l. Zijn auto is ingenomen en hij mocht hem de volgende dag weer ophalen.

Verkeerscontroles
Alkmaar, dinsdag 24 juni 2003.
Dinsdag is er een verkeerscontrole geweest langs de Laan van Straatsburg en de Laan van Brussel in Alkmaar. Er zijn 26 verbalen uitgedeeld waarvan veertien voor het rijden zonder gordel. Verkeerscontrole
Heerhugowaard, woensdag 25 juni 2003.
Op woensdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. In totaal reden 32 sneller sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km per uur. Vijf bestuurders kregen een bekeuring omdat zijn geen veiligheidsgordel droegen.

Inbraak woning
Castricum, woensdag 25 juni 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd in twee woningen ingebroken op de Dr. Jacobilaan in Castricum. In beide gevallen werden de uitzetijzers van een raam losgeschroefd om binnen te komen. Er werd videoapparatuur en persoonlijke bescheiden buitgemaakt. Op dezelfde wijze werd ingebroken in een woning aan de Bakkumerstraat. Hier werd de huistelefoon weggenomen. Vanuit een woning aan de Brederodestraat werd stereo-apparatuur, een camera en een GSM gestolen. Hier kwam men binnen door het slot van een tuindeur te forceren.

NOORDKOP

Onder invloed in de auto
Winkel, woensdag 25 juni 2003.
Woensdagochtend omstreeks 1.45 uur is een 37-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Bosstraat in Den Helder. De man blies 545 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Verkeerscontroles
Wieringerwerf, woensdag 25 juni 2003.
Op woensdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. In totaal werden 49 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 6 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur. Den Helder, woensdag 25 juni 2003.
Op woensdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Marsdiepstraat en de Nieuweweg in Den Helder. Hierbij werden 15 bekeuringen uitgeschreven wegens onder anderen overschrijding maximum snelheid, rijden zonder valhelm en rijden op een opgevoerde bromfiets.

Inbraak in schoolgebouw
Den Helder, woensdag 25 juni 2003.
Op woensdagmorgen, tussen 00.00 en 08.00 uur werd er ingebroken in een school aan de Korvetstraat in Den Helder. Hier betrof hier de derde inbraak in korte tijd. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit het pand werd computerapparatuur gestolen.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles

Lambertschaag, dinsdag 24 juni 2003.
Dinsdagavond is er van 19.00 uur tot 20.15 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Dijkweg in Lambertschaag. Er zijn vier automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 141 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is. Deze man, een 38-jarige man uit Amsterdam, mocht zijn rijbewijs inleveren.
Blokker, dinsdag 24 juni 2003.
Dinsdagmiddag is er van 14.30 uur tot 17.45 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Westerblokker in Blokker. Er zijn achttien bekeuringen uitgeschreven waarvan tien voor opgevoerde bromfietsen.
Sijbekarspel, woensdag 25 juni 2003.
Op woensdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerstraat in Sijbekarspel. In totaal reden er 3 bestuurders sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km per uur.

Onder invloed in de auto
Hoorn, woensdag 25 juni 2003.
Woensdagochtend om 1.20 uur is een 55-jarige man uit Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs De Weel in Hoorn. De man blies 465 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Hoorn, woensdag 25 juni 2003.
Woensdag om 2.00 uur is een 42-jarige man uit Hoorn betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 275 ug/l en kreeg een bekeuring.

Dodelijke aanrijding
Obdam, woensdag 25 juni 2003.
Woensdagochtend omstreeks 11.45 uur heeft er een aanrijding met dodelijke afloop plaatsgevonden aan de Berkmeerdijk in Obdam. Een 62-jarige fietster uit Tuitjenhorn is hierbij om het leven gekomen. De vrouw fietste met drie andere mensen over de Berkmeerdijk toen van de andere kant een 17-jarige jongen uit Niedorp aan kwam rijden met een tractor. Toen de tractor langs kwam, gingen de fietsers achter elkaar aan rijden. Om onbekende redenen raakte de vrouw uit balans en viel van haar fiets, precies op het moment dat de tractor langs kwam rijden. De tractor remde voluit, maar was al over de borstkas van de vrouw gereden en kwam op de vrouw tot stilstand. Daarna reed de tractor achteruit van de vrouw af. Zij is met hoge spoed naar het MCA in Alkmaar overgebracht en werd gereanimeerd. In het MCA is zij aan haar inwendige verwondingen bezweken.