Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg (25-06)

Tilburg, 25 juni 2003.

96 snelheidsovertredingen aan de Lage Witsiebaan

TILBURG - Aan de Lage Witsiebaan heeft de politie gisteren een radarcontrole met staandehouding gehouden. Er passeerden 1222 weggebruikers de controlepost en 96 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was gisteren 83 kilometer per uur. Aan de Lage Witsiebaan geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

18 bekeuringen aan de Hoogeindseweg

GOIRLE - Aan de Hoogeindseweg heeft de politie gisteravond tussen zeven uur en halfnegen een snelheidscontrole gehouden. Er reden 105 voertuigen door de controlepost en 18 van hen reden te hard. De hoogt gemeten snelheid bedroeg `maar liefst` 107 kilometer per uur. Die zette een motorrijder op de teller. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Tilburger opgepakt

TILBURG - Aan de Europalaan hebben agenten gistermiddag een 21-jarige man uit deze stad opgepakt. Het rijgedrag van de man met zijn auto was aanleiding tot een controle. Hierbij bleek dat de man geen rijbewijs heeft en dat de auto waarmee hij reed ook niet verzekerd was. De auto heeft de politie uit het verkeer genomen en op dit voertuig geldt de zogenaamde veertien dagen regeling. Dat betekent dat de auto weer terug kan naar de eigenaar wanneer hij er voor zorgt dat de auto binnen deze veertien dagen is verzekerd. Tot slot bleek de man ook nog gesignaleerd te staan voor een vonnis van 216 euro of vier dagen.

Indicatieve snelheidscontrole

GOIRLE - Aan de Kempenlaan heeft de wijkagent van Goirle Centrum op verzoek van de gemeente Goirle gistermiddag tussen halfvier en vijf uur een indicatieve snelheidscontrole gehouden. In totaal controleerde de politie 254 voertuigen, waarvan er 13 te hard reden. Omwonenden hadden bij de politie en de gemeente geklaagd over het rijgedrag van automobilisten op deze weg. Op de Kempenlaan geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was gistermiddag 64 kilometer per uur. Aan de hand van deze indicatieve snelheidscontrole gaan de gemeente Goirle in overleg met de politie nader verkeersbeleid vaststellen.

Wateroverlast aan de Heyhoefpromenade

TILBURG - De woning van een 52-jarige vrouw aan de Heyhoefpromenade liep gisteravond rond de klok van zes uur flinke waterschade op. Bij werkzaamheden in een onder de woning liggende zaak werd een waterleiding geraakt waardoor de vloer van de woning van de Tilburgse blank kwam te staan. De vrouw had net een nieuwe parketvloer in haar woning gelegd waarvan gevreesd wordt dat die nu als verloren moet worden beschouwd.

Bromfiets uit het verkeer genomen

TILBURG - Aan het Kreverplein heeft de wijkagent gisteravond de bromfiets van een 17-jarige Tilburgse jongen uit het verkeer genomen. Dat gebeurde nadat de jongen alleen op het achterwiel van zijn bromfiets reed. Onderzoek aan de bromfiets leerde dat aan de inrichtingseisen (motorvermogen etc.) het e.e.a. mankeert.

Verdachte verzet zich flink bij aanhouding

TILBURG - Aan de Bartokstraat hebben agenten gisteravond om halfnegen een 18-jarige jongen aangehouden. Tijdens een controle op de jeugd troffen de agenten de jongen aan achter de Vlashoffschool. Het was bekend dat door de Officier van Justite te Breda de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de Tilburgse jongen was bevolen in verband met een vermogensdelict. Op het moment dat de agenten hem zeggen dat hij is aangehouden, laat de Tilburgse jongen direct weten daaraan niet mee te willen werken aan zijn aanhouding en verzette hij zich daartegen. Toen de agenten de Tilburgse jongen eenmaal in de boeien hadden geslagen bedreigde hij hen meerdere malen met de dood.

Tilburger rijdt met een
alcoholpromillage van bijna 3.00

TILBURG - Aan de Bokhamerstraat hebben agenten vannacht om vijf over halféén een 47-jarige Tilburger aangehouden. De man bleek behoorlijk onder invloed. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 3.00. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding mee en een rijverbod van 17 uren.

32 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG - Aan de Sportweg en de professor Cobbenhagelaan hebben agenten vandaag een algehele verkeerscontrole gehouden. Hierbij gingen de volgende weggebruikers op de bon:
Bromfietsers:

1 x geen helm

1 x geen bromfietscertificaat

1 x geen juiste plaat (oranje/geel) op bromfiets

1 x rijden op een niet verzekerde bromfiets

2 bromfietsen werden uit het verkeer genomen.

1 x voor rijden in verboden richting
Automobilisten:
5 x geen rijbewijs bij zich hebben
5 x voor het niet dragen van de autogordel
14 x voor het parkeren op de groenstrook

Winkeldiefstal

TILBURG - Een 31-jarige vrouw uit Tilburg is vanmiddag om twee uur betrapt bij de diefstal van een broek ter waarde van bijna 25 euro. Die haalde zij weg uit een winkel in de Heuvelstraat. Zij liep tegen de lamp toen zij met de alarmwaver aan de kleding de winkel wilde verlaten.

Bron: Carel Bouman