Provincie Drenthe

Provincie Drenthe op eerste plaats in top 25 beste werkgevers overheid en non-profit

Assen, 25 juni 2003
Persberichtnummer 03-094


De provincie Drenthe staat op de eerste plaats in de top 25 beste werkgevers bij overheid en non-profit. Het weekblad Intermediair onderzocht 51 overheids- en non-profitorganisaties om antwoord te krijgen op de vraag wie de beste werkgever in 2003 is. Vorig jaar eindigde de provincie Drenthe op de zesde plaats. In 2001 bekleedde Drenthe de dertiende stek. Vanmiddag kreeg gedeputeerde Johan Dijks (Personeel en organisatie) van de uitgever van Intermediair Robert Loon, de eerste prijs uitgereikt.

In het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek zijn dit jaar voor de derde keer de arbeidsvoorwaarden van 48 grote werkgevers in de overheid en non-profitsector vergeleken op 91 punten. Naast zaken als salaris, werktijden en vakantie tellen bijvoorbeeld opleidingbudget, ziekteverzuim en rsi-beleid.

Johan Dijks, gedeputeerde met personeel en organisatie: "Het is natuurlijk een hele eer om deze prijs in de wacht te slepen. Het is leuk van een ander te horen dat je een goede werkgever bent. Het is nu zaak die positie vast te houden. In ons nieuwe collegeprogramma hebben we ons sterk gemaakt om de bestaande formatie, in tegenstelling tot veel andere overheden, zo te houden. We verwachten daarbij wel een flexibele inzet van het bestaande personeel."


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl