Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (25/6)

Oosterhout, woensdag 25 juni 2003

Arrestatie na geluidsoverlast
DUSSEN: Op dinsdagavond 24 juni omstreeks 21.55 uur surveilleerde de politie bij het kasteeltje te Dussen. Op het grasveld voor het kasteel stonden zo`n tiental jongeren met scooters en auto`s. Op het grindpad brandden een tweetal vuren. Op een bankje stond een radio die luide muziek produceerde. De politie vroeg hen om de muziek zachter te zetten en de kampvuurtjes uit te maken. Men weigerde daaraan te voldoen. De politie arresteerde daarop een 30-jarige inwoner van Dussen omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering. Hij gedroeg zich provocerend en verzette zich bij zijn aanhouding. De man kan rekenen op een proces-verbaal. Na verhoor is hij overigens weer in vrijheid gesteld.

Audio- en computerapparatuur gestolen bij woninginbraak WAALWIJK: In de nacht van dinsdag 23 juni is er ingebroken in een woning aan de Maurice Ravelstraat. De dader betrad de woning nadat hij eerst een raam had open gewrikt. Men heeft vermoedelijk alleen beneden gezocht. De technische recherche heeft verschillende sporen van de dader veilig gesteld.

Inbreker overlopen bij inbraak
SPRANG-CAPELLE: Een jonge man in de leeftijd tussen 16 à 20 jaar klom uit een raam van een café aan de Tilburgseweg te Sprang-Capelle. Hij had kort daarvoor ingebroken in het café. De politie zette een speurhond in bij de zoektocht naar de dader. De speurhond heeft het spoor van de inbreker tot in de Kerkstraat kunnen volgen. Daarna raakte hij het spoor bijster. Er is nog niet bekend of en wat er uit het café is ontvreemd. Dit gebeurde op woensdag 25 juni rond 04.15 uur.

Echtpaar opgepakt na aanrijding onder invloed
TERHEIJDEN: Op dinsdag 24 juni omstreeks 17.20 uur vond er een aanrijding plaats op de Liedekerkestraat in Terheijden. Een 57-jarige vrouw uit Terheijden reed bij het inparkeren met haar auto tegen een andere auto. Vervolgens heeft haar 59-jarige man de auto vermoedelijk in het parkeervak gereden. Bij controle bleken beiden behoorlijk gedronken te hebben. Van allebei is een bloedproef afgenomen en het rijbewijs ingevorderd. Zij kregen ieder een rijverbod van 16 uur opgelegd. Na verhoor is het duo in vrijheid gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hen op.

Algemene verkeerscontrole in Made en Lage Zwaluwe LAGE ZWALUWE: Op dinsdag 24 juni werd door de politie tussen half twee en vijf uur een verkeerscontrole gehouden op de Oude weg in Lage Zwaluwe en de Lignestraat te Made. Bij deze controles werden 11 toonbriefjes uitgeschreven voor het niet op eerste vordering tonen van het rij-kenteken- en of keuringsbewijs. Zij krijgen dus nog de kans om hun autopapieren te tonen in het politiebureau. Verder werden een vijftal bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de verplichte autogordels en een voor het niet dragen van de verplichte helm op een bromfiets.

Touringcar met schoolkinderen verliest achterwiel TERHEIJDEN: Op dinsdagmiddag 24 juni omstreeks 17.35 uur verloor een touringcar zijn linker achterwiel. De touringcar maakte deel uit van een viertal touringcars. In de touringcar zaten schoolkinderen die op schoolreis waren. De chauffeur merkte op een moment dat de touringcar ging overhellen. Hij besloot daarop de touringcar op de vluchtstrook te zetten. Terwijl hij dit deed zag hij één van de wielen voorbij rollen en in de bermsloot terecht komen. De touringcar schoof door op de ophanging. Toen de touringcar stil stond bleek dat de ophanging het wegdek over een lengte van 60 meter had beschadigd. Kinderen in de touringcar hebben weinig gemerkt. Zij zaten naar een video te kijken. Na het gebeurde zijn de kinderen direct verdeeld over de andere touringcars.

Man onder stroom tijdens werkzaamheden
OOSTERHOUT: Op woensdag 25 juni omstreeks 10.15 uur vond er een bedrijfsongeval plaats bij een bedrijf aan de Havenweg in Oosterhout. Een 40-jarige werknemer uit Breda was in een hal van het bedrijf aan het werken en kwam toen vermoedelijk door kortsluiting onder stroom te staan. Door een getuige werd de stroom uitgeschakeld en werden de ambulance en de politie gebeld. De man is hierop ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld aan brandwonden aan zijn linkerhand en overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout. Na behandeling kon hij huiswaarts. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Bron: Jeroen Steenmeijer