Ingezonden persbericht


Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06, GSM: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

Persbericht
Datum: 25 juni 2003
Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Jelle Devalez van KTA Tuinbouwschool Melle wint wedstrijd 'Dirk Frimout' 2003

Jelle Devalez, leerling van het zesde jaar Techniek-Wetenschappen optie Milieukunde van KTA Tuinbouwschool in Melle, wint de prijs voor wetenschappen 'Dirk Frimout' 2003 met de wetenschappelijke studie met als titel 'Trekvogels en overwinterende eenden'.

Studie 'Trekvogels en overwinterende eenden'

De wetenschappelijke studie bestond uit een theoretisch gedeelte over trekvogels en hun gedrag en uit een ecologisch veldonderzoek van overwinterende eenden. Daarbij kwamen veel observaties en tellingen kijken. Begeleiding en feedback kreeg Jelle van Paul Pals, zijn leraar natuur- en milieubeheer.

Jury

De jury prees het kwalitatief hoogstaand werk, dat het best aan de vooropgestelde criteria voldeed. Positief was dat de leerling zelf veel veldwerk heeft gedaan. Hij deed dit grotendeels buiten de schooluren. Voor deze studie kon de leerling rekenen op de steun van Natuurpunt. Ten slotte vormt het werk een mooi afgerond geheel.

Prijzen

De leerling ontvangt 1220 euro en een herinneringsplaket. De school ontvangt 2000 euro dat zij moet besteden aan nieuwe leermiddelen of een extra-murosactiviteit in het kader van de eindtermen wetenschappen. Ook de school ontvangt een herinneringsplaket. De coachende leerkracht krijgt een reis voor twee personen naar het Cité des Sciences in Parijs.

Andere finalisten

Naast KTA Melle waren het Koninklijk Lyceum in Gent, KA1 Aalst, KA 3 Gent en KTA Gistel finalist. Ook zij ontvangen diverse prijzen.

Uitreiking

De uitreikingsplechtigheid vond plaats op 25 juni in Technopolis in Mechelen in aanwezigheid van de winnaars, vertegenwoordigers van het Gemeenschapsonderwijs en van de verenigingen VeLeWe (Vereniging Leraars Wetenschappen), VOB (Vereniging voor het Onderwijs in de Biologie, de milieuleer en de Gezondheidseducatie), Jeugd, Cultuur en Wetenschap en ten slotte Natuur en Wetenschap, die de wedstrijd ondersteunen.

'Dirk Frimout' 2003

De prijs voor wetenschappen 'Dirk Frimout' werd voor de elfde keer uitgereikt aan een leerling of een groep leerlingen uit het secundair gemeenschapsonderwijs die onder leiding van de leerkracht, het meest verdienstelijke werk indienen over een onderwerp uit de fysica, chemie of biologie.

Meer weten?

Over de wedstrijd: http://www.gemeenschapsonderwijs.be/Frimout

KTA Tuinbouwschool Melle

Contactpersoon: directeur Anne De Belder

Brusselsesteenweg 165

9090 Melle

Tel.: 09-210 45 40


---- --