Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER GILBERT BOSSUYT VLAAMS

MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN EN ENERGIE 25 juni 2003

Bossuyt garandeert veilige sasovergangen

Vlaams minister van Openbare Werken, Gilbert Bossuyt, heeft de Administratie Waterwegen en Zeewezen (AWZ) opgedragen onmiddellijk de nodige maatregelen te treffen om de veiligheid van de sasovergangen te garanderen.

Eerder deze week werd naar aanleiding van een ongeval in Nieuwpoort ondermeer het sas van Denderbelle preventief gesloten voor fietsers en voetgangers. Minister Bossuyt wil dat onmiddellijk voorlopige beveiligingsingrepen uitgevoerd worden zodat deze overgangen op korte termijn terug in gebruik kunnen genomen worden. De rustig en landelijk gelegen sasovergangen zijn immers erg populair bij wandelaars en fietsers en vormen een troef voor heel wat recreatieve en ecologische routepaden.

Daar waar een veilige sasovergang onmogelijk is, moeten voetgangers- en fietsersbruggen gebouwd worden. De minister wil dat AWZ snel werk maakt van een geïntegreerde aanpak met een meerjarenplan dat resulteert in een planmatige uitvoering van noodzakelijke werken, waarbij de grootste risico's prioritair worden weggewerkt.

Nu reeds wordt een systematische screening van alle sluiscomplexen uitgevoerd.

INFO : Joris.Vandenbroucke@vlaanderen.be Woordvoerder van minister Bossuyt 02/553 70 14 of 0475/98 14 58