Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-06-2003 3e persbericht van woensdag 25 juni 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Hennepkwekerij, harddrugs en wapen aangetroffen Op de zolder van een woning aan de Gerard Noodtstraat is woensdagochtend een hennepkwekerij met ongeveer 70 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook werden in de woning een doos met stekjes van hennepplanten, een geringe hoeveelheid harddrugs (cocaïne) en een vuurwapen gevonden. Een 23-jarige bewoonster van het pand is voor verder onderzoek aangehouden en de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontroles in Eckart en Vaartbroek De politie van Woensel Noord heeft woensdag tussen 14.00 en 22.00 uur diverse verkeerscontroles gehouden in de wijken Eckart en Vaartbroek. Op de Craterlaan en op de Mirabelweg werden bromfietscontroles gehouden en op de kruising Airbornelaan Suikerpeerstraat Mercuriuslaan werd een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden 21 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 13 voor het rijden door rood, 5 voor een bromfiets met een te hoog vermogen, 1 voor het onverzekerd rijden op een bromfiets, 1 voor het ontbreken van het bromfietscertificaat en 1 voor het ontbreken van het gele plaatje op de bromfiets.

Eindhoven: Brand in flatwoning
Op het balkon van een flatwoning op de 3e verdieping aan de Jan van de Capellelaan is woensdag rond 18.00 uur brand ontstaan. De bewoners van omliggende flatwoningen konden tijdig hun pand verlaten. Niemand raakte gewond. De brand breidde zich van het balkon uit naar de keuken van de woning. Ook het balkon onder de flatwoning waar de brand ontstond vatte vlam. De brandweer doofde het vuur. Beide flatwoningen liepen flinke brand- en waterschade op. Van een flatwoning boven de woning waar de brand ontstond liep de balustrade van het balkon brandschade op en een flatwoning op de 1e verdieping liep waterschade op. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Eindhoven: Snorfietser gewond
Op de kruising Mgr Swinkelsstraat Europalaan is woensdag rond 17.20 uur een 64-jarige snorfietser uit Eindhoven gewond geraakt. De man reed over de Europalaan aan de verkeerde kant van de weg. Toen de 21-jarige automobilist uit Eindhoven over de Mgr Swinkelsstraat aan kwam rijden en rechts af sloeg richting Europalaan ontstond een botsing tussen de twee voertuigen. De snorfietser is met verwondingen aan zijn hoofd en schouder overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Gemert: Zakkenrollerij
Op het Pastoor Poellplein is woensdag tussen 12.30 en 15.00 uur een 43-jarige vrouw uit Gemert het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw was aan het winkelen en had haar portemonnee in haar schoudertas zitten. Later kwam ze erachter dat haar portemonnee niet meer in haar schoudertas zat. In de portemonnee zaten diverse pasjes en ongeveer 30 Euro.

Gemert: Duo met verduisterd voertuig aangehouden Op de Komweg zijn woensdag rond 16.00 uur twee 16-jarige jongens uit Gemert aangehouden. De politie zag de jongens zonder helm op een Honda MT rijden. Bij verdere controle bleek het voertuig in Boekel als verduisterd geregistreerd te staan. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Gemert: Bromfietscontrole
Op de Komweg is woensdag tussen 14.30 en 18.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden 14 bekeuringen uitgedeeld voor een te hoge constructiesnelheid, 1 voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat en 1 voor het rijden met een kale band.

Oirschot: Snelheidscontrole
Op de Spoordonkseweg is woensdag tussen 17.45 en 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 652 gecontroleerde voertuigen reden 53 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 123 km/u, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

Someren: Bedreiging
Op de Nieuwendijk zijn woensdagmiddag een aantal medewerkers, die het kermisterrein aan het opruimen waren, bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Dit gebeurde nadat een automobilist agressief werd toen hij niet over het afgesloten kermisterrein mocht rijden. De politie onderzoekt het gebeurde.

Valkenswaard: Politie en brandweer helpen buitengesloten vrouw Op de Kruisboogstraat hebben de politie en de brandweer woensdagochtend een vrouw geholpen die niet meer haar woning in kon. De vrouw was buiten aan het werk toen haar 2-jarige dochtertje plotseling van binnenuit de keukendeur op slot had gedraaid. In de woning was ook nog een baby aanwezig. De brandweer en politie zijn te hulp geschoten. Een raam van de slaapkamer werd geopend waardoor de hulpverleners de woning in konden om de vrouw weer binnen te laten.

Valkenswaard: Vrouw beroofd van tas terwijl ze fiets op slot zet Op de Corridor is woensdagmiddag rond 16.45 uur een 80-jarige vrouw uit Valkenswaard van haar tas beroofd. Dit gebeurde toen ze haar fiets op slot zette. Plotseling werd toen door een onbekende haar handtas uit haar fietstas gegrist. In de handtas zaten een portemonnee met ongeveer 130 Euro en een bankpas, sleutels, een identiteitskaart, buskaarten en een bril.