Gemeente Zevenaar

Definitief groen licht voor woningbouw Ooy Zevenaar

Raad van State heeft het beroep van de heren Bitter en Schoenmakers tegen het bestemmingsplan Ooy ongegrond verklaard. Deze uitspraak heeft Raad van State vandaag, woensdag 25 juni, gedaan. Het bestemmingsplan voorziet met name in de bouw van 200 woningen.

De heren Bitter en Schoenmakers vinden dat het bestemmingsplan ten onrechte door de provincie is goedgekeurd. Zij zijn van mening dat o.a. de te verwachten milieuaspecten onvoldoende aandacht hebben gekregen.
Raad van State stelt echter de gemeente in het gelijk. Zij vindt dat de gemeente Zevenaar rekening heeft gehouden met het behoud van het landelijk karakter van het buitengebied. Daarnaast zijn in het bestemmingsplan Ooy maatregelen opgenomen ter compensatie van de inbreuken op de natuurwaarden door de woningbouw. Het gaat daarbij onder andere om de aanplant en het verzorgen van bomen, een overgangszone van bebouwd gebied naar het buitengebied waarin poelen, verdiepte bodems en natuurvriendelijke oevers zullen worden aangelegd.

Ook heeft de gemeente haar verantwoordelijkheid genomen in verband met de ligging nabij het kwetsbare Rijnstrangengebied door het laten opstellen van een rapport in het kader van de Flora en Faunawet. Met deze uitspraak is het bestemmingsplan nu onherroepelijk.