Ingezonden persbericht

Van www.hotspot.nl weblog initiatief tot eigen congres: draadloos netwerken in de breedste zin van het woord!

Hotspot event
Op 26 juni organiseert Hotspot.nl en Van Dusseldorp in het Okura hotel in Amsterdam een unieke dag over Wifi ontwikkelingen in Nederland en België: het Hotspot Event.

Wi-Fi, Hotspot, Wlans, de zich razendsnel ontwikkelende wijze om goedkoop en snel draadloos internet aan te bieden, heeft inmiddels om heel verschillende redenen de interesse gewekt van burgers en gemeentes, telecombedrijven, fastfood restaurants, ziekenhuizen, voetbalclubs, hotels en vele anderen.

Het Hotspot event biedt een overzicht van de ontwikkelingen in Nederlandse markt, een blik op de toekomst, en een eerste zicht op toepassingen en diensten die nu mogelijk worden. Meer informatie is te vinden in deze mail en op

http://www.hotspotevent.nl/

Onderwerpen
Het Hotspot Event, hoopt alle betrokkenen in deze jonge industrie bij elkaar te brengen. Er gebeurt op dit moment veel op het gebied van Wifi, zowel in Nederland als internationaal. Op 26 Juni zulllen we een overzicht bieden van de Nederlandse en Belgische marktsituatie en de strategie van de spelers in deze ambitieuze groeimarkt.

Verder komen recente technische en standaardisatie ontwikkelingen aan bod, het "landje pik" rond lokaties, maar ook praktische voorbeelden en case studies van gebruik van netwerken in de praktijk zoals bij een bank, in een haven, op de universiteit. Specifieke onderwerpen als de samenwerking tussen mobiele telefonie en draadloos internet worden ook belicht met aandacht voor Voice over IP over Wlan en de mogelijkheden op het gebied van SIM roaming en billing. De nieuwe generatie handsets en PDA's met draadloze connectivity ontbreken evenmin.

Ook de ontwikkelingen op de breedbandmarkt staan op het programma met speciale aandacht voor de rol die Wi-Fi speelt in de ontsluiting van onbekabelde gebieden en in stedelijke omgevingen aan de hand van gerealiseerde projecten in Nederland en Belgie.

Uiteraard komen ook de onbegrensde mogelijkheden die internet via satelliet biedt compleet met live demo's van alle besproken apparatuur en applicaties. We zullen de verdere implicaties van Wifi netwerken voor dienstenaanbieders bespreken voor nu en in de nabije toekomst, want de ontwikkelingen staan aan het begin van de curve - en tot slot hopen we de dag te beeindigen met een inspirerend debat over de noodzakelijke voorwaarden om Nederland een voorloper op dit gebied te maken.

Sprekers
Dagvoorzitter van het Hotspot event is Peter Kentie sprekers zijn onder andere Frederic Gastaldo, de CEO van Swisscom Eurospot die in Europa een zeer vooruitstrevende rol speelt op dit gebied, Brendon Grunewald, CEO, Sinfilo het bedrijf dat op verzoek van Hasselt de hele stad zal voorzien van draadloze internet toegang, Philippe Bodart, de CEO van Aramiska, Julf Helsingius, voormalig CTO and Vice President van KPNQwest en nu investeerder, Koen Kam van Hubhop, Jaap van Till, Stratix, Costas van Goor, Commercieel Directeur, Luna, Brenda Schipper en Theo Oskam van Rabobank Soest Baarn en vele anderen.

Met dank aan
Het Hotspot event wordt mogelijk gemaakt door gastheer Hotel Okura, samen met Proxim, Acal en Nomadics. Partners zijn onder andere Hotspot.nl, Vandusseldorp.com en Wentzo en een aantal verdere partijen die de komende dagen bekend zullen worden gemaakt. U kunt daarbij horen.

Reactie
Meer informatie? Als uw organisatie betrokken wil zijn bij dit event, als u interesse heeft in de sponsor mogelijkheden, of als u tijdens deze dag nieuws naar buiten wilt brengen, neemt u dan zeker contact op met:

Monique van Dusseldorp, monique@vandusseldorp.com of
Peter Kentie, peter@hotspot.nl

Inschrijven
Tot 11 Juni geldt een korting van 100 Euro op de deelname kosten van 450 Euro. Voor verdere informatie en inschrijvingen bezoek
http://www.hotspotevent.nl of neem contact op met:

Van Dusseldorp
De Ruyterkade 128
1011 AC Amsterdam
Tel: 020 623 1530
Fax: 020 623 1522
Email: events@vandusseldorp.com