HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE

Unieke vierdaagse zwerftocht over de Veluwe

Deze zomer organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe in samenwerking met Natuurmonumenten een unieke vierdaagse zwerftocht over de Veluwe.

Vier dagen wandelen in Nederland, zonder ook maar een dorp of stad te zien; het kan! Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten een bijzondere zwerftocht, dwars door de schitterende Zuid Veluwse natuur.

De tocht wordt begeleid door professionele boswachters die het gebied door en door kennen. Onderweg geven zij veel achtergrond informatie over de Veluwe, haar historie en de flora en fauna.

De zwerftocht vertrekt vanaf het NS station in Wolfheze. Pas op de vierde dag zien de deelnemers bebouwing wanneer het station van Rheden in zicht komt. De tocht gaat ondermeer door de bossen van Wolfheze, dwars door Het Nationale Park De Hoge Veluwe, het Deelerwoud en via het Nationale Park de Veluwezoom weer terug. Er wordt overnacht midden in het veld of bos. Voor vervoer van bagage en maaltijden wordt gezorgd.

Dit bijzondere initiatief is genomen in het kader van het plan 'Eindeloze Veluwe'. Natuurmonumenten en Het Nationale Park De Hoge Veluwe werken samen met andere natuurbeherende instanties om zo naar een kwaliteitsverbetering voor de gehele Veluwe te streven. Naast veel informatie over de flora en fauna wordt ook dieper ingegaan op de kansen en bedreigingen van de Veluwe.

De wandelingen worden gelopen op 26 juni t/m 29 juni, 22 juli t/m 25 juli en 19 augustus t/m 22 augustus. Kosten: . 225,- p.p. Jaarkaarthouders van De Hoge Veluwe en leden van Natuurmonumenten betalen . 200,-. U kunt voor meer informatie kijken op: www.hogeveluwe.nl en www.natuurmonumenten.nl