Gemeente Dongen


Idee van jongeren wordt uitgevoerd 23/6/2003 09:00

Dongen is een nieuwe skatevoorziening rijker
Een aantal jongeren bracht medio 2002 een bezoek aan het gemeentehuis van Dongen. Zij legden hier het idee voor een nieuwe skatevoorziening te plaatsen in wijk de Hoge Akker. Na het nodige overleg en regelwerk is het zover. Aanstaande donderdag, 26 juni, wordt het toestel geplaatst en om 16.30 uur in gebruik genomen.
De jongeren hebben uit documentatie over speeltoestellen, dat zij van de gemeente meekregen, het toestel uitgezocht. Het betreft de Funboxcombination Streetcourse van 6m44 bij 2m74, met een prijskaartje van 5000,00. Deze kosten worden van de gangbare begrotingspost Speeltoestellen afgeschreven. Het nieuwe toestel komt op de locatie van een van de twee huidige skatetoestellen te staan. De twee huidige toestellen worden tegen elkaar aan geschoven waardoor er aan de Berlagestraat plaats is voor drie.

Uitbreiding was nodig
Ondanks het feit dat Dongen al twee skatetoestellen rijk is, opperden de jongeren voor een nieuw toestel. Het huidige toestel is namelijk van roestvrij staal en vertoont enige oneffenheden, wat hindert bij het skaten. De nieuwe skatevoorziening is van polyester en zal dit effect niet gaan vertonen. Ook droegen de jongeren als argument aan dat een nieuw toestel hen weer een nieuwe uitdaging biedt.

Jeugdgemeenteraad
Ook de jeugdgemeenteraad 2002 schreef in haar aanbevelingen aan de gemeenteraad ontevreden te zijn over de huidige skatevoorziening. Zij pleitte voor uitbreiding van de huidige voorziening, aangezien het er in de zomer veel te druk is. De nieuwe baan had wat dat betreft op geen beter moment geplaatst kunnen worden.

Wethouder Piet Panis: Dit is naar mijn mening een hartstikke mooi voorbeeld van interactieve beleidsvorming. We hebben als gemeente naar behoeften van jongeren geluisterd en geven hier na toetsing ook uitvoering aan.
Jongeren moeten zich in de zomer ook buitenshuis kunnen vermaken. Ons nieuwe skatetoestel kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Noot voor de pers
U bent van harte uitgenodigd om bij de officiële ingebruikname aanwezig te zijn. Deze is op donderdag 26 mei om 16.30 uur op het speelterrein aan de Berlagestraat.