Ingezonden persbericht



Unieke opleiding voor Herborist.

Donderdag 26 juni a.s. start formeel de eerste officiële opleiding op het gebied van geneeskrachtige planten in Nederland.

Na een jaar van onderhandelen tussen Kruidencentrum De Sprenk en AOC Helicon Opleidingen te Helmond is deze drie jarige unieke opleiding voor Herborist (een kruiden deskundige) tot stand gekomen. Hiermee is aan de bestaande opleiding van De Sprenk een belangrijke erkenning toegevoegd. De opleiding maakt onderdeel uit van het opleidingsaanbod van AOC Helicon en wordt als zodanig erkend door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij.

De drie jarige opleiding bestaat uit de onderdelen:
· Geneeskrachtige planten

· Biologie en Ecologie

· Aromatherapie

· Keukenkruiden

· Verwerking van geneeskrachtige planten.

Voor de opleiding Herborist bestaat, naast de reguliere lessen, uit stage, excursies, zelfstudie opdrachten en intervisie.

De huidige Herborist is een veelzijdige kruidendeskundige en heeft een adviserende taak of gebruikt zijn kennis additioneel in de reguliere gezondheidszorg.

Donderdag 26 juni om 17.00 uur zal de ondertekening van het samenwerkingsprotocol plaats vinden onder de, voor deze gelegenheid geplante, parasol linde. De oorkonde zal vervolgens aan de voet van de linde begraven worden, en met deze handeling zal tevens de Herboristen Tuin geopend worden.

De Herboristen tuin maakt onderdeel uit van de ruim twee ha grootte Kruiden- en Natuurtuin. In deze tuin staan nagenoeg alle kruiden die tijdens de opleiding behandelt worden, met hun Nederlandse en Latijnse naam en een indicatie van het geneeskundig gebruik. De tuin is van zondag 29 juni tot en met zondag 6 juli te bezichtigen tijdens onze mediterrane week.

Uitgebreide info over de opleiding vindt u onder:. www.Herborist.nl of opvragen bij ons centrum
Voor vragen kunt u zich wenden tot:
Kruidencentrum De Sprenk
tel.0492-317105 of E-mail info@DeSprenk.nl of max@DeSprenk.nl

Max Niessen
Kruidencentrum De Sprenk
Lijsterlaan 28
5425 XZ De Mortel (Gemert-Bakel)