Haagse Hogeschool

Persbericht, 18 juni 2003

Eerste diplomas nieuwe hbo-leerroute Economie

Naast voltijd, deeltijd en duaal onderwijs kunnen economiestudenten aan de Haagse Hogeschool sinds een aantal jaren Economie Compact volgen. Deze nieuwe leerroute is opgezet om gemotiveerde mbo-ers met een relevante functie binnen drie jaar te laten afstuderen aan het hoger beroepsonderwijs (hbo). Met succes: op woensdag 26 juni ontvangen de eerste 40 studenten hun diploma.

Studenten die deze nieuwe leerroute volgen zijn over het algemeen ambitieuze mbo-ers, die minimaal een jaar een relevante functie bekleden en verder willen. Ze kunnen het aan om naast hun baan een studie te volgen, waarbij men één keer in de twee weken op school is en daarnaast volledig zelfstandig te werk gaat. Zelfstandig betekent in dit geval teleleren, het via de computer lesstof ophalen, uitleg krijgen en opdrachten inleveren, maar ook het uitvoeren van praktijkopdrachten in de eigen werksituatie.

De studie reikt hiermee verder dan de studenten en bereikt ook de werkgevers. Die zijn merendeels enthousiast: naast de groei die de werknemer doormaakt in kennis en motivatie, kunnen werkgevers onderzoeken en opdrachten laten uitvoeren. Studenten die economieopleidingen via Economie Compact volgen zijn evenredig verdeeld over het bedrijfsleven en de overheid.

De leerroute Economie Compact wordt op de Haagse Hogeschool momenteel aangeboden bij Bedrijfseconomie, Commerciële Economie en de opleiding Management, Economie en Recht. Het percentage afstudeerders is hoger dan bij andere leerroutes. Redenen hiervoor zijn de strengere toelatingseisen en de motivatie van de studenten.