Provincie Zuid-Holland

Persbericht

25-06-2003
Perspresentatie Knoop
Leiden-West

Op donderdag 26 juni 2003 presenteert de stuurgroep Knoop Leiden-West haar plannen voor het knooppunt Leiden-West. De stuurgroep bestaat uit bestuurders van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg, Valkenburg en Voorhout, en een vertegenwoordiger van de Universiteit Leiden.

Onder regie van de provincie hebben de gemeenten en de universiteit een integrale, grensoverschrijdende visie opgesteld op de ontwikkeling van het plangebied Knoop Leiden-West. Dit beslaat het gebied rond de kruising
A44 N 206 en (aanliggende) gebieden in de betrokken gemeenten. De visie is bedoeld als raamwerk voor de ruimtelijke en functionele inrichting van het plangebied voor de lange termijn (tot 2020). Naast het streekplan zal de visie ook richting en inhoud geven aan gemeentelijke bestemmingsplannen en stedenbouwkundige plannen. De stuurgroep heeft daarnaast een reeks van bestuurlijke afspraken gemaakt, die een gezamenlijke - nadere uitwerking van de visie tot doel hebben.

De presentatie vindt plaats in de Polderzaal van het provinciehuis aan het Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Na de presentatie wordt vertegenwoordigers van de media de gelegenheid geboden om de leden van de stuurgroep vragen te stellen.