Gemeente Capelle a/d IJssel

Wethouder heropent ruimte voor OBC teams

Op donderdag 26 juni 2003 heropent wethouder Tineke Keuzenkamp de onderkomens gemeentewerf Groenedijk en Spoorlaan van de Onderhoud Buitenruimte Capelle (OBC) teams. Met de vernieuwde onderkomens zijn de OBC teams in staat om samen met bewoners te zorgen voor een schoon, heel en veilig Capelle. De deelsector Uitvoering is heel blij met de vernieuwde onderkomens en dankt IBC en interne collegas voor de hulp bij de herinrichting van het onderkomen gemeentewerf.

De onderkomens zijn beide opnieuw ingericht conform de nieuwe organisatie. In het kantoorgedeelte van de gemeentewerf hebben de opzichters een eigen ruimte gekregen om beter en makkelijker hun taken als toezichthouder voor de buitenruimte en leidinggevende uit te kunnen voeren. Zij kunnen nu burgers en aannemers ontvangen en team- en bouwbesprekingen voeren. Sinds de brand in november 2002 is hard gewerkt om de gemeentewerf op te knappen. In de brand is oud archiefmateriaal verloren gegaan en smolten telefoon- en computerbedrading weg. Met veel hulp van de buurman, IBC, kon de dienstverlening aan de bewoners snel weer opgepakt worden.

De onderkomens Spoorlaan en Gong zijn samengevoegd in het heringerichte onderkomen aan de Spoorlaan. Nieuw zijn hier een kantoorgedeelte, schaftlokaal en kleding- en doucheruimte. Bij de verbouwing is rekening gehouden met mogelijk vrouwelijk personeel. Het terrein is verder deels geschikt gemaakt voor parkeren. Een ander deel wordt gebruikt voor de opslag van dagelijks gebruikte materialen en ruimte voor de beheerder. Vanuit het onderkomen Spoorlaan worden de wijken Schenkel en Schollevaar en het Hoofdweggebied onderhouden.

Sinds 1 april 2003 wordt de buitenruimte onderhouden door de nieuwe organisatie OBC. De OBC teams zijn te verdelen in drie districtenteams en vier specialistenteams. De gemeente Capelle aan den IJssel is verdeeld in de districten Middelwatering/Oostgaarde (gemeentewerf), Schollevaar/Schenkel/Hoofdweggebied (Spoorlaan) en s-Gravenland/Capelle-West/Rivium/Fascinatio (Kompasstraat). De specialistenteams hebben heel Capelle aan den IJssel als werkterrein. Er zijn onder meer specialistenteams voor bomenonderhoud en bestrating, riolering en bebording. Onder het motto Samen met het OBC voor een schoon, heel en veilig Capelle werken de OBC teams aan het onderhoud van de buitenruimte.