Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.25 uur

Rijbewijs ingenomen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Donderdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Een 50-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg werd omstreeks 01.20 uur aangehouden op de Oranjelaan.

Het rijgedrag van de man vormde aanleiding om hem te controleren. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek hij 575 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

DE BILT- Woensdag werd gepoogd een man van zijn mobiele telefoon te beroven. Rond 16.50 uur reed een 18-jarige jongeman uit De Bilt over de Utrechtseweg. Daar werd hij door twee jongens bedreigd met een steekwapen. Zij wilden de telefoon van de man. De man gaf de telefoon na verzet af. Hij is daarna achter de jongens aangefietst, deze gooiden zijn mobieltje weg, waardoor de man zijn telefoon weer terug heeft.

Het signalement van de daders is als volgt. Dader 1: blanke huidskleur, kort stekelig blond haar, zwart vest met capuchon, blauwe spijkerbroek. Dader 2: licht getinte huidskleur, zwart opgeschoren haar, wit shirt, blauwe spijkerbroek. De jongens zijn ongeveer 16 jaar oud en reden op een blauwe fiets. De politie zoekt getuigen en roept hen op zich te melden op tel.nr.: 0900-8844.