Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2003 Persberichten district Eemland noord, 08.35 uur

Cabriopret

SOEST Op woensdag 25 juni kon een automobilist terecht van zijn cabrio genieten.

Rond 17.55 uur zag een politieman een hem bekende jongeman door Soest toeren met een cabriolet. De politieman wist uit het recente verleden dat hij niet over een rijbewijs beschikte en besloot hem te controleren. De automobilist, een 18-jarige jongeman uit Soest, toonde hem lachend en trots zijn roze papiertje: Hij had die ochtend zijn rijbewijs gehaald. Genietend van het mooie weer reed de jongeman verder.

Snelheidscontrole

BAARN Op woensdag 25 juni heeft de politie tussen 15.30 uur en 16.30 uur op de Lt. Gen. Van Heutszlaan op snelheid gecontroleerd.

De controle werd met een lasergun uitgevoerd. Vijf automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 76 km/u.

Onder invloed

SOESTERBERG In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juni werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.05 uur controleerden politiemensen een 49-jarige automobilist uit Sassenheim op de Amersfoortsestraat. De man bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 545 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.