Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Autokraker

AMERSFOORT Op woensdag 25 juni werd een autokraker betrapt en even later aangehouden.

Rond 20.15 uur zag een 60-jarige automobilist uit Hoogland dat op het Zonnehof in zijn geparkeerde auto was ingebroken en hij zag een man in een iets verderop geparkeerde auto zitten. Daar de betrokken auto van een collega van hem was, wist hij dat de man in die auto hoogstwaarschijnlijk een autokraker moest zijn. Hij zag dat de man in de auto aan het rommelen was en belde de politie.

Politiemensen hielden de verdachte, een 40-jarige man uit Amersfoort, even later op de Zonnehof aan. Daar de verdachte zich tegen zijn aanhouding verzette, moest dit met gepast geweld gebeuren. Op de plek waar de verdachte werd aangehouden, werden een radiofrontje en een autokaart aangetroffen. Deze waren uit de tweede auto gestolen. Uit de auto van de Hooglander bleek niets te zijn weggenomen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Bromfietser gewond

AMERSFOORT Op woensdag 25 juni raakte een bromfietser gewond bij een ongeval.

Rond 17.45 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Amersfoort over de Dodeweg. Hij haalde een fietser in en wilde vervolgens zijn helm, die hij nog niet op had, opzetten. Daarbij zag hij een paaltje op de weg over het hoofd en botste daar tegen aan. Daardoor liep hij letsel aan zijn handen, arm, rug en een gat in zijn hoofd op. Hij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Zware aanrijding

AMERSFOORT Op woensdag 25 juni vond een aanrijding tussen twee autos plaats.

Rond 16.05 uur reed een 40-jarige automobilist uit Hengelo over de Nijkerkerstraat, komende uit de richting van Hoevelaken. Op de kruising met de parallelweg van de Nijkerkerstraat sloeg hij linksaf. Daarbij zag hij een hem tegemoetkomende 21-jarige automobilist uit Hooglanderveen over het hoofd. Daardoor ontstond een frontale aanrijding.

De automobilist uit Hengelo klaagde over pijn in zijn arm en ribben, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De Hooglandervener liep vermoedelijk een gebroken arm op en werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd.