Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.30 uur

Grote verkeerscontrole

IJSSELSTEIN- In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de douane, het regionale scooterteam, de vreemdelingendienst en de RVD heeft de politie met agenten van verschillende afdelingen en wijkteams van district Lekstroom woensdag een grote verkeerscontrole gehouden. Totaal werkten 70 mensen mee aan de controle. De controle werd gehouden in de gemeente IJsselstein en Lopik.

De controles bestonden uit:

- verkeersgedragingen in IJsselstein en Lopik
- controle zwartrijden in de sneltram

- innen van openstaande boetes

- controle brandstofaccijnzen

Het scooterteam deelde 64 maal een bekeuring uit. Totaal werden 58 bromfietsen gecontroleerd, hiervan waren er 15 in orde. De Koninklijke marechaussee maakte 36 maal proces-verbaal op. De douane 8 maal. 54 Mensen kregen een bekeuring voor zwart reizen in de sneltram. Het bureau verkeer onder controle controleerde 2865 voertuigen, hiervan reden er 129 te snel. De Regionale verkeersdienst deelde 35 bekeuringen uit.

In Lopik werd bij de verkeerscontrole 10 maal een bekeuring uitgedeeld voor het negeren van de geslotenverklaring, 16 voor een te hoge snelheid, 12 voor het niet tonen van de papieren en 11 voor het niet dragen van de gordel. In Benschop gingen 21 bestuurders op de bon voor een te hoge snelheid en 19 voor het niet dragen van de gordel. In IJsselstein kregen 60 mensen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, 9 voor het niet handsfree bellen, 9 vanwege technische eisen aan het voertuig en 3 voor het niet tonen van de benodigde papieren.

Er zijn totaal 6 mensen aangehouden, waarvan 1 persoon voor de vreemdelingenwet. In totaal zijn er in het hele gebied 617 voertuigen gecontroleerd en zijn er 450 bekeuringen uitgedeeld.

Jongen moet mobieltje afstaan

NIEUWEGEIN Op de Plettenburgerlaan, ter hoogte van de brug bij Merwestein, is dinsdag rond 16.15 uur een 14-jarige jongen beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen stond met zijn fiets op de brug, toen twee ongeveer 14-jarige jongens hem beetpakten. Een van hen wilde dat hij zijn mobieltje afstond. Toen hij dat niet wilde, werd hij met een steekwapen bedreigd. Hierop stond het slachtoffer alsnog zijn mobiele telefoon af.

Signalement daders: twee licht getinte jongens van plm. 14 jaar, beiden zwart krullend haar en plm. 1.70 m. De dader droeg een witte zomerjas met zwarte spijkerbroek en had een licht zwart snorretje. Zijn compagnon droeg een zwarte zomerjas en een blauwe spijkerbroek.

Auto rijdt door botsing van dijk af

VIANEN Op de Lekdijk is woensdag rond 11.45 uur een 50-jarige automobilist uit Hagestein met zijn auto van de dijk gereden. De man verloor ten hoogte van het viaduct A27 de macht over het stuur, omdat hij geraakt werd door een 20-jarige tegenligger. Deze, eveneens uit Hagestein afkomstige automobilist verklaarde dat hij te hard reed en daardoor op de andere weghelft terecht kwam.

Tijdens de afhandeling van het ongeval klaagde de 50-jarige man over misselijkheid en hoofdpijn. Hierop is hij voor onderzoek naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein vervoerd.