Ingezonden persbericht


WorldSkills in Sankt Gallen, Zwitserland

Machinebankwerker Bram Jacobs van TE STRAKE B.V. is bij de wereldkampioenschappen in Zwitserland 5de geworden

Bram Jacobs, 19, uit Asten-Heusden heeft als Nederlands kampioen bankwerken meegedaan aan de wereldkampioenschappen machinebankwerken. De jonge vakman van Te Strake B.V. heeft in Sankt Gallen de strijd aangebonden met de complete wereldtop en heeft daar een uitstekende prestatie neergezet door 5de te worden.

Podium voor vakmanschap
De WorldSkills Competition is het podium waar jonge vakmensen elke twee jaar uitmaken wie 's werelds beste is in zijn of haar vak. Wereldwijd staat de competitie in hoog aanzien. Ook in Nederland. Dit jaar verdedigen in totaal 32 vakmensen in 28 vakken de Nederlandse eer. De sectoren metaal en elektro zijn met vijftien Vakkanjers in elf vakken sterk vertegenwoordigd in de Nederlandse ploeg.

De 37ste editie van de WorldSkills Competition is op 19 juni van start gegaan met ruim 700 kandidaten uit 36 landen. Stuk voor stuk nationale toppers. Vier dagen lang werd in 45 vakken gestreden om goud, zilver of brons en het Diploma Excellent Vakmanschap, het bewijs dat op hoog niveau een topprestatie is geleverd. Woensdag 25 juni zijn deze trofeeën uitgereikt tijdens de sluitingsceremonie. Het evenement is bezocht door ruim 200.000 bezoekers.

Kwaliteit gewaarborgd door eigen Bedrijfsopleiding

In het verleden hebben reeds 5 medewerkers van TE STRAKE in diverse disciplines het Nederlands kampioenschap behaald en hebben zij, eveneens met succes, deelgenomen aan beroepenwedstrijden op wereldniveau.

De kwaliteit van de opleiding en het niveau van de medewerkers zorgen ervoor dat TE STRAKE voor haar klanten een competente toeleverancier is.


- EINDE PERSBERICHT -