Gemeente Utrecht

Aan de media,

Donderdagmorgen 26 juni komt het eerste Burgerjaarverslag van de burgemeester van Utrecht uit. Het burgerjaarverslag komt voort uit de Wet Dualisering Gemeentebestuur en wil aansluiten bij de bedoeling van de wet, namelijk het bestuur dichter bij de burger brengen.

Om deze reden heeft burgemeester A.H. Brouwer-Korf ervoor gekozen om niet alleen over de verplichte onderdelen als participatie, dienstverlening, klachten en bezwaarschriften te rapporteren, maar ook een beeld te geven van de contacten van de gemeente met de Utrechters en voor hen belangrijke zaken.

Het Burgerjaarverslag wordt officieel uitgebracht aan de gemeenteraad. Het PDF bestand staat vanaf a.s. vrijdag op de persoonlijke site van burgemeester Brouwer en op de pagina Actueel van www.utrecht.nl . Een papieren versie van het Burgerjaarverslag kan worden afgehaald bij het Informatie Centrum Utrecht (ICU) of bij het wijkbureau. Het is ook mogelijk via de website een exemplaar aan te vragen.

In het voorwoord nodigt de burgemeester de lezers uit hun reacties en suggesties te geven.

Het Burgerjaarverslag wordt ruim verspreid aan instellingen in de stad, aan het rijk, provincie en regiogemeenten.

De media kunnen het Burgerjaarverslag donderdag 26 juni na 13.00 uur afhalen op het secretariaat Bestuurscommunicatie, Jubbe van der Heide, telefoon 030-286 11 32

Met vriendelijke groet,
Mechelien van Gaalen
Bestuurscommunicatie Stadhuis Utrecht